Az Európai Szociális Alapból az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 2014–2020 által társfinanszírozott projekt most Kézdivásárhelyre is megérkezett. A projekt 16–24 éves NEETs (vagyis oktatásban, alkalmazásban vagy továbbtanulásban nem lévő) munkanélküli fiatalok munkalehetőségének és munkapiacra való beilleszkedési lehetőségeinek növelését célozza a központi régióban, vagyis Brassó, Kovászna, Szeben, Hargita, Maros és Fehér megyékben. A projekt aktív és személyre szabott beilleszkedési szolgáltatásokkal rendelkezik, melyekhez tartozik a közvetítés, tájékoztatás, szakmai képzési programok, business és life coaching.

 

A projekt, többek között, folyamatos szakmai képzési programokat kínál, azoknak, akik teljesítik az alábbi feltételeket: munkanélküli NEETs (vagyis oktatásban, alkalmazásban vagy továbbtanulásban nem lévő) fiatal, 16–24 év közötti életkorral; lakhelye a végrehajtási terület valamely megyéjében van; nincs munkahelyük és nem vesznek részt valamely oktatási vagy képzési programban; jelentkezniük kell mint fiatal munkanélküli nyilvántartásba vételéért az Országos Munkaerő Ügynökségnél.

 

A szakmai képzési program a következő területeken indul: biztonsági ügynök, szobalány, fodrász, virágkötő – dekoratőr, adatbevezetési, érvényesítési és feldolgozói operatőr, könyvelő, munkaerőforrás felügyelő, kereskedelmi dolgozó és CNC szerszámgépek kezelője. A képzési idő 2-től 6 hónap, aki a képzés elvégzése után munkába áll, támogatásban is részesül.

 

A projektről bővebb információt talál (kiírás, továbbképzési szakterületek és részletei) a www.kezdi.ro honlapon. Ha kérdése lenne, írjon a proiect@ultrasecurity.ro e-mail címre vagy hívja a 0730-133382-es telefonszámot.

 

Letölthető dokumentumok:

Képzés HU

Képzés RO

Kiírás / Informatii


2018. július 18.