Amint azt már megszokhattuk, a kézdivásárhelyi központi ünnepség keretében helyet kapnak azok a tehetséges diákok is, akik szónoklattal vagy szavalattal neveznek be a kézdivásárhelyi RMDSZ, valamint a Vigadó Művelődési Ház által kiírt versenyekre. Mindkét verseny partnere Kézdivásárhely Önkormányzata.

 

Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete a 2020. március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával kiírja a Zúg Március szónokversenyt, amelyet 2020. március 9-én, hétfőn 17 órától tartanak az Incze László Céhtörténeti Múzeum dísztermében. A szónokversenyre középiskolás diákok jelentkezését várják, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négy perc terjedelmű beszéddel jelentkezhetnek. A három első helyezett szónokot díjazni fogják, a legjobb szónok pedig a március 15-i központi rendezvényen elmondhatja beszédét. A zsűriben Józsa Irén és Simon Anikó tanárok, valamint Borcsa Imola prózaíró foglal helyet.

 

Emellett, a március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával Kézdivásárhely Önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház szavalóversenyt hirdet a város V–VIII. osztályos tanulói számára. Ezt a megmérettetést 2020. március 10-én, kedden 17 órától tartják a Vigadó Művelődési Házban. A szavalóversenyre általános iskolás diákok jelentkezését várják, akik egy segédeszköz nélkül elmondott verssel jelentkezhetnek. A vers témája március vagy tavasz lehet. A három első helyezett versmondót díjazni fogják, a legjobb pedig a március 15-i központi rendezvényen elszavalhatja versét. A zsűriben Deák Magdolna, Peti Botond és Simon Anikó magyartanárok foglalnak helyet.

 

Jelentkezési határidő: 2020. március 6.


2020. február 18.