A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet november folyamán online konzultációt folytat a fiatalokkal, hogy jobban megismerje céljaikat, álmaikat, helyzetüket, illetve minél szélesebb körben felmérjék az igényeket.

 

Cél, hogy szélesebb körben nyissanak a fiatalok irányába, kapcsolatot alakítsanak ki velük, hogy a megkezdett ifjúsági érdekképviseleti munkát a fiatalok igényeire, elképzeléseire, aktuális tematikákra lehessen alapozni. Ezért egy kutatást szerveznek, ami a pandémia miatt online térben történik, egy átfogó kérdőív kitöltésével, amellyel a 14-35 éves korosztályt célozzák meg, azon ifjakat, akik kézdivásárhelyi élettérrel rendelkeznek, itt töltik napjaik nagy részét, tanulnak, dolgoznak, szórakoznak. A szakemberek segítségével összeállított kérdőív kitér életszakaszokra, szórakozásra, oktatás, munka valamit elvándorlási kérdésekre is, mindenre, ami az érintett korosztály mindennapjait és jövőjét meghatározza. A kielemzett eredményeket az újonnan készülő Városfejlesztési Stratégiába szervesen kapcsolódó Ifjúsági Stratégia megalkotásához használják, így a valós problémákra valós megoldások fogalmazhatóak meg.

 

„Ahhoz, hogy Kézdivásárhely egy igazán trendi, fiatalos város legyen, ahol jó fiatalnak lenni, szükséges, hogy a fiatal generációt arra ösztönözzük, hogy mondják el a véleményüket az őket érintő témákban, legyenek részesei az ifjúsági élet alakításának. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet, őszintén mondja el véleményét és igényeit.” – Szöllősi Tamás, KVISZ elnök, a projekt vezetője.

 

Fontos, hogy a fiatalokat, a saját nyelvükön szólítsák meg, lazább módszerekkel közelítsék meg, ezt hivatott a mottó, egy szójátékkal – Kézdin fiatalON – Bekapcsoljuk a fiatalokat a közösségbe!, valamint a mémek világát idéző, divatos, megkapó arculat is jelezni. Emellett, a kitöltők közt két Vibe Fesztivál jegy is gazdára talál, amely növeli a motivációt arra, hogy minél többen elmondják véleményüket. 

 

A konzultáció szervezője a Kézivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, partnerek: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, Vigadó Művelődési Ház és Vibe Fesztivál.

 

A részletek a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet Facebook-oldalán.

 

Magyar kérdőív: https://forms.gle/iqtrcRueHfx8jRPK8

Román kérdőív: https://forms.gle/2nHBiC5Tjnojyneb9


2020. november 3.