Kézdivásárhely új helyi tanácsa csütörtökön tartotta első hivatalos ülését. A tanácsülésen döntöttek a szakbizottságok összetételéről, újabb két tanácsos tett hivatali esküt, majd megválasztották Kézdivásárhely új alpolgármesterét is, dr. Szilveszter Szabolcs környezetmérnök személyében.

 

Kézdivásárhely Helyi Tanácsa elsőként ülésvezetőt jelölt ki, ezt a feladatot Bejan András látja el a következő három hónapban. Hivatali esküt tett Kiss Levente Csaba és Biszak László István tanácsos, előbbi mandátumát a beiktatásig nem hivatalosította a Prefektúra, utóbbi munkaügyben hiányzott a megalakuló ülésről, amelyet októberben tartottak. Az eskü letétele után, titkos szavazással választották meg Kézdivásárhely alpolgármesterét, aki 17 szavazattal, tehát egyöntetű döntés után vehette át képletesen ezt a tisztséget. „Az önkormányzat munkáját szeretném átláthatóbbá tenni a polgárok számára, megismertetni velük folyamatokat, bevonni őket a döntéshozatalba, egyszóval nyitottabbá tenni a hivatal működését számukra” – mondta az ülésen Szilveszter.

 

Ezt követően, Bokor Tibor polgármester javaslatot tett a szakbizottságok összetételére, amelyet szintén egyöntetűen fogadtak el a tanácsosok. A Gazdasági és jogi bizottságban Dávid Sándor, Gáspár Zsolt, Lukács László, Szigethy Kálmán és Balázs József Attila foglal helyet; a Tanügyi, művelődési, ifjúsági és sport bizottságban Nagy Babos Tamás, Papp Gyöngyike, Bejan András, Szigethy Kálmán és Ilyés Botond dolgozik; a Szociális és egészségügyi bizottságban Gáspár Zsolt, Biszak László István, Molnár Lajos Zoltán, Szász Szabolcs és Szabó István tevékenykedik; valamint a Városrendezési bizottságba Hegedüs Ferencet, Dávid Sándort, Kiss Levente Csabát, Molnár Lajos Zoltánt és Czipa Lorándot választották. A bizottsági elnököket és titkárokat az első ülésen választják meg.

 


2020. november 12.