Fiecare locuitor din Târgu Secuiesc și din împrejurimi știe în ce stare nefavorabilă a fost clădirea care a dat loc Poștei Române, pe care au fost efectuate renovări, acum însă se va reînnoi și din exterior imobilul aflat în proprietatea Primăriei.

 

– Importanța serviciilor poștale și așezarea clădirii deopotrivă au justificat renovarea, în anul trecut au fost efectuate renovări interioare, atunci a fost terminată rampa pentru cei cu handicap, acum sunt la rând lucrările exterioare: schimbarea ferestrelor și zugrăvitul, precum și așezarea sistemului de canalizare – a dat amănunt adminsitratorul public al orașului Antal Emőke.

 

Renovările amintite se realizează dintr-un buget de 250 mii de lei, suma va fi acoperită în totală măsură din bugetul orașului. Lucrările începute la sfârșitul lui august – începutul lui septembrie se preconizează a fi terminate în decursul a două săptămâni, însă creează neplăceri faptul că poșta este „un chiriaș rău” al clădirii, nu îndeplinește cerința, ca în interesul accesibilității să înlăture conductele de prisos, elementele inutile. Poșta Română administrează rău imobilele la nivelul întregii țări, însă Primăria locală încearcă și în aceste condiții să rezolve ceea ce poate: de exemplu să așeze conductele într-un canal pentru conducte, pentru ca exteriorul nearanjat să nu strice aspectul orașului.

 

Au apărut greutăți și pe partea străzii Școlii, deoarece pe acolo trec și conductele de curent ale Electrica, din cauza cărora nu pot ajunge la clădire și încă nu s-a reușit a ajunge la un numitor comun cu întreprinderea, ca într-o zi dată să întrerupă curentul în aceste conducte, pentru a putea lucra și pe zidurile de la etaj. În colț și pe latura principală e periculoasă munca în aceste condiții, însă după cum a formulat Antal Emőke: speră să se ajungă la înțelegere.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Farkas Imola



5 octombrie 2017