Primăria Târgu Secuiesc și Gosp-Com îi îndeamnă de două ori pe an, primăvara și toamna pe locuitorii din Târgu Secuiesc să se debaraseze de obiectele, deșeurile devenite de prisos. La acțiunea de degajare care se desfășoară între 28-29 octombrie orașul s-a mișcat cu adevărat, organizatorii consideră degajarea de la sfârșitul săptămânii un succes absolut.

 

Din totalizarea organizatorilor a ieșit la iveală: în cel mai mare număr s-a adunat deșeu verde, mai exact 55 de metri cubi, peste asta locuitorii au predat 4491,67 kg de articole electronice, 5 metri cubi de mobilă și alte obiecte asemănătoare. În cazul categoriilor reutilizabile colectarea s-a soldat astfel:

– flacoane-PET/material plastic: 158,50 kg

– hârtie: 695,16 kg

– sticlă: 660 kg

 

După organizatoarea Nagy Brigitta, colaboratoarea Biroului de Comunicare nu e totuna, cum ne debarasăm de un anumit deșeu: putem să-l aruncăm iresponsabil, cauzând mult cu asta mediului sau să le predăm în mod corespunzător, contribuind astfel la colectarea selectivă a deșeurilor, totodată la menajarea mediului nostru. „Am luat la cunoștință cu bucurie faptul că comunitatea locală se gândește la fel în această chestiune, participarea activă arată că e cerință pentru aceste acțiuni de colectare a deșeurilor, astfel și despre degajarea de primăvară vom face apoi anunț din timp” − a spus colaboratoarea biroului de comunicații.



1 noiembrie 2016