A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház és a Pro Pectus egyesület meghívására, május 7-én, csütörtökön 18 órától, a Vigadó Művelődési Ház vendégei lesznek Bálint Sándor, Bálint Balázs és Kondor Katalin, akik a szülés, születés témakörében tartanak előadást.

 

Az előadások témái:

 

– Felkészülés a csodára

 

A szülésre való felkészülés már a fogantatás előtt megkezdődik. A gyermekeket érő hatások fontosak lehetnek a párválasztás, fogantatás, várandósság és szülés időszakára is. Mindezekről Bálint Sándor tart előadást.

 

– Önmegtartóztatás, azaz hogyan tud be nem avatkozni egy szakember

 

Az orvosokat, szülésznőket arra képzik ki, hogy segítsenek, megmentsék a beteg/páciens életét. Teszik mindezt akkor is, amikor erre nincs szükség. Ugyanakkor mégis sokat lehet segíteni úgy, hogy a szakember közben nem marad tétlen. Erről tart előadást Bálint Balázs.

 

– Természetes praktikák

 

Noha tudjuk, hogy a természet bölcsebb nálunk, azt is tudjuk, hogy néha jó, ha az ember óvatosan bár, de igyekszik a jó irányba terelni a folyamatokat. Ezekről a szülést indító, a haladását támogató természetes szerekről, valamint a gátvédelemről és a baba aranyórájáról tart előadást Kondor Kata.

Adoménybelépők értéke: 5 lej. Elővételben kaphatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361 081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges.



2015. április 29.