Tisztújítást tartottak a KSE Futsal berkeiben, miután múlt csütörtökön lemondott Dobozi Levente, aki az elmúlt hat évben vezette a teremlabdarúgókat. A szakosztály tagjai egyhangúlag Szabó Vinczét választották elnöknek, az alelnöki tisztségben pedig megerősítették Ştefan Vasilet. A KSE Futsal alelnöke lapunknak nyilatkozott a változás szükségességéről, illetve bejelentette, hogy egyéves szerződést kötnek a csapatot közel két hónapig irányító David Madrid Sanchezzel, de más meglepetésekkel is szolgált.

 

– Miért volt szükség elnökváltásra?

 

– A csapatnak szüksége volt a változásra, és David Madrid Sanchez is azt mondta, szívesen visszajön a csapat élére, egy feltétellel: új elnökkel akar együtt dolgozni. Nagyon komoly, precíz szakembert ismertünk meg a személyében, aki alapos projektet dolgozott ki az együttes fellendítésére. A szurkolók láthatták, mit ért el a csapat játékával másfél hónap alatt, merem állítani, ha folytatódott volna a bajnokság, nem a kilencedik helyen végeztünk volna. A kupasorozat négyes döntőjébe való jutás is hajszálon múlt. A spanyol edző vállalta, hogy jövőre az első négy közé juttatja a csapatot.

 

– Milyen játékosokra számítanak a következő idényben?

 

– Meglepetésekkel készülünk. Neveket még nem, de annyit azért elárulhatok, hogy megegyeztünk a spanyol futsal élvonalában szereplő Barcelona két játékosával, illetve egy kolumbiai válogatott focistával. Ezenkívül egy kapust is kinéztünk. Egyelőre tehát úgy tűnik, négy külföldi játékosra, illetve a helybeliekre számítunk.

 

– Úgy tudjuk, a spanyol szakember nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra.

 

– Valóban, nagy tapasztalata van ebben, mivel ifjúsági csapatok irányításával kezdte pályafutását. Megígérte, hogy ezentúl is nagyon odafigyel az ifjúságiakra, Csengeri és Csulak tanítványaira, de a környékbeli tehetségekre is. Már a szezon végére visszahívott pár helybeli fiatal játékost a keretbe. Ezt fontosnak tartom, mivel nem feltétlenül szorulunk mi brassói játékosokra. David hívására például visszajött Gáll Attila, akit a spanyol edző korosztálya egyik legjobbjának tart az országban. A fiatal játékos már egy UEFA-menedzser érdeklődését is felkeltette, viszont csak a klub beleegyezésével igazolható le máshova.

 

– További meglepetéseket is ígért…

 

– Augusztus végén vendégül láthatjuk a Valencia futsalcsapatát a sportcsarnokban. Ezúton is szeretném megköszönni a helyi önkormányzat támogatását, igyekszünk úgy fogadni őket, ahogy 2009 októberében a spanyol futsalválogatottat. Nagyon szeretem ezt a sportágat, sem politikai, sem anyagi szándék nem vezérel. Annak idején én indítottam el a szombati bajnokságot, majd Dobozi is sokat tett a kézdi futsalért, de most azt akarom, hogy új mentalitással lépjünk fel, és mutassuk meg, hogy a mi városunk is tud valamit.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


2015. április 28.