Különleges nemzeti zászlót kapott testvérvárosától Kézdivásárhely. Mezőhegyes önkormányzata huszonöt évvel ezelőtt létesített testvérvárosi kapcsolatot Kézdivásárhellyel, a dél-magyarországi, határ melletti település küldöttsége Mitykó Zsolt polgármester vezetésével idén részt vett a március 15-i ünnepségen.

 

– Amikor 2014-ben polgármester lettem és megismerkedtem Bokor Tibor polgármesterrel, akkor értettem meg, hogy az itt élő magyarság komoly gondokkal kényszerül szembenézni, a helyi közösségen belül is vannak feszültségek. Ezt csak a magyar egység megerősítésével lehet áthidalni és ezt jelképezi adományunk is – jegyezte meg Mitykó Zsolt, Mezőhegyes testvérváros polgármestere, aki ezúttal különleges ajándékkal érkezett a céhes városba.

 

A mezőhegyesi elöljáró már régóta szeretett volna zászlót ajándékozni Kézdivásárhelynek, ezért személyes kérésére Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke felajánlotta, hogy ha már ragaszkodnak az adományhoz, akkor ne egy újonnan vásárolt zászlót, hanem a magyar parlament homlokzatára kitűzött, háromhavonta a parlamenti díszőrség által bevont és katonai tiszteletadás mellett összehajtogatott trikolórt hozzák el Kézdivásárhelyre, egy Kövér László házelnök által aláírt adományozó levél kíséretében.

 

A különleges zászló átadására március 15-én, a főtéren megtartott ünnepség keretében került sor, a díszdobozba zárt trikolórt a kézdivásárhelyi Városházán őrzik majd, a Rajos István mezőhegyesi alpolgármester által átadott mezőhegyesi zászlót a 2017-es március 15-i ünnepségen Gábor Áron szobra mellé vonják fel majd.

 

Forrás: Profi Rádió, Kertész Tibor



2016. március 17.