A székelyföldi városok közül elsőként Kézdivásárhelyen tart bemelegítő vetítéseket a TIFFszereda filmfesztivál: június 15–17. között esténként 21.30-tól egy-egy filmet nézhetnek meg a filmkedvelők a helyi Jazz Cafe udvarán.

 

Vasárnap, június 15-én a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotás látható a filmvásznon, az est díszmeghívottja pedig a film főszereplője, Eperjes Károly. Hétfőn, június 16-án a Csigák és emberek (Despre oameni și melci, rendezte Tudor Giurgiu) filmet vetítik – ez az alkotás nyerte egyébként a 2012-es Varsói Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének a különdíját.

 

Többszörös nemzetközi díjat elnyert produkció a Deák Krisztina rendezte Aglaja című film is, amelyet kedden, június 17-én láthat a közönség.

 

A vetítésekre a belépés ingyenes.

 

A régió legrangosabb filmfesztiválja, a július 2–6. között Csíkszeredában zajló TIFFszereda idén először ún. warm-up screening sorozattal csalogatja az ötnapos rendezvényre a környék és a szomszédos megyék településeinek filmkedvelő közönségét – a további helyszínekről az elkövetkező időszakban tájékoztatunk, de érdemes követni a TIFFszereda honlapját (www.tiffszereda.ro), illetve Facebook-oldalát is az újdonságokért.

 


 


2014. június 13.