A Háromszéki Ifjúsági Tanács-HÁRIT és az Erdővidéki Ifjak Szervezete által kezdeményezett ,,Egy drogos élete” című előadás szerda este zárult Kézdivásárhelyen.

 

Június 10. és 11. között Dali Csongor és a Háromszéki Ifjúsági Tanács csapata öt drogprevenciós előadást tartott Kovászna megyében. Sepsiszentgyörgyön három iskolában és a Tein Teaház, Kézdivásárhelyen pedig a Kosztándi-képtár biztosította a helyszínt a rendezvényhez, amelyen több, mint 600 fiatal vett részt. A Háromszéki Ifjúsági Tanács és Dali Csongor célja az előadássorozattal az, hogy minél több ember felfigyeljen a drogproblémákra. Dali Csongor szerint: ,,Fontos meghatározni azt, hogy tulajdonképpen mit tartunk kábítószernek, az alkohol és a cigaretta mellett. Sokan azt gondolják, hogy a marihuána egy drog, viszont szem előtt kell tartani, hogy az egy gyógyszer, nem pedig kábítószer. A drog a hasisnál kezdődik és az LSD-nél folytatódik. Arra szeretnénk rávezetni a fiatalokat, hogy mindig tudják felmérni, hol a határ, mikor kell leálni. Három év kábítószerfüggőség után én az összes előadás során csak azt hangsúlyoztam: NEM ÉRI MEG! ”Számunkra a rendezvény sikere abban mutatkozik meg, hogy a 600 fiatal közül, aki meghallgatta a prevenciós előadást, ha tíz nemet tud mondani a kábítószer kipróbálására már az is eredmény” – tette hozzá Lukács Kinga- Zsófia, a projekt koordinátora.

 

Az előadássorozat továbbra is folytatódik. Július folyamán Hargita és Maros megyében kerülnek előadások megrendezésre: Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Marosvásárhelyen.

 


2014. június 13.