A Városi Színház és a Vigadó fennállása óta első alkalommal tartottak évadzáró gálaestet kedd este az intézményben. A szervezők az emléklapokkal jutalmazó zenés-humoros eseményre nemcsak a támogatókat, hanem műkedvelőket, közreműködőket, a városvezetést és a sajtót is meghívták.

 

A jelenlevőket az egy tető alatt működő két intézmény vezetői köszöntötték, a Vigadót Lung László Zsolt igazgató, míg a Városi Színházat Kolcsár József rendező képviselte. Míg a színpadi műsort a két intézményvezető saját munkájuk kifigurázásával, viccesre vett hangnemben nyitotta meg, később ünnepélyesre váltva elmondták, hogy a záró gálából hagyományt szeretnének teremteni.

 

Összefoglalták az elmúlt évad számokban kifejezhető tevékenységét is, miszerint a most lezárt időszakban a Vigadó 67 eseményt bonyolított le, körülbelül 21 ezer néző megszólításával. A színház 57 előadást tartott, amelyeket 9712 néző követett. Ezt követően számos emléklapot adtak át, köztük a Macskakő diákszínjátszó csoport, a Metropolis és MiniSnaps tagjainak, akik az est során is felléptek.

 

Jancsó Katalin


 


2014. június 27.