Ami egy egyszerű, családias hangulatú bulinak indult, most már Erdély-szerte híres rendezvénnyé nőtte ki magát. Történetük egyébként több mint hétéves múltra tekint vissza, a születés körülményei elmosódnak az időben, de ebben a formában ötödik éve, hogy ünnepelnek, közösen az erdélyi rockegyüttesekkel.

 

Történetükhöz hozzátartozik, hogy 2009-ben megalakult a Rockkarácsony Egyesület, melynek célja, hogy az élőzenének és a dalszerzésnek teret biztosítson, valamint az így született szerzeményeket kép- és hanghordozókon dokumentálja, népszerűsítse. A koncerteket a kézdivásárhelyi Hobby Team video filmezi minden évben, az elkészült DVD-ket a nyár folyamán szervezett lemezbemutatón mutatják be.

 

Idén is kétnapos lesz a buli, amire 11 zenekart hívtak meg. Egyéb változatlan: marad a jó hangulat, jelen lesz a minőségi zene és a rendezvényük kedvelőinek adódik az alkalom, hogy rég nem látott arcokkal találkozzanak.

 

December 19-én, 20 órától a kézdivásárhelyi For You Pubban az Amnézia, az Acusztik, az Inogsz, a Background, a Bronx és a Szekler zenekarok lépnek fel. December 20-án, szintén 20 órai kezdettel az Exit Rock Band, a My Hands in Chains, az Éli, a  Soulbreakers valamint a Muzikum koncertezik.

 

A szervezők feltételei változatlanok: a színpadra lépők egy saját szerzésű karácsonyi dalt kell előadjanak, utána tetszésük szerint szórakoztathatják a közönséget.

 

A zenekarokról bővebb információt a www.rockkaracsony.ro honlapon találnak.



2014. december 15.