Dr. Csernus Imre, a közismert magyarországi pszichiáter először tart előadást Kézdivásárhelyen, március 28-án, szombaton 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. Csernus doktor előadásain szívesen szólítja meg a hallgatóságot, örömmel veszi, ha a közönség tagjai is elmondják saját nézőpontjukat. Mozgalmas és interaktív előadásai éppen ezért népszerűek: egyedi stílusa, szókimondása mindenkit gondolkodásra késztet.

 

Dr. Csernus Imre általános és középiskoláit Jugoszláviában végezte el. 18 éves korában került Budapestre. Második generációs értelmiségi családból származik. Édesapja orvos, édesanyja fogorvos, testvérei közül öccse jogász, húga logopédus. Saját bevallása szerint szülész szeretett volna lenni. Eredetileg nőgyógyásznak készült, aztán pszichiáteri szakvizsgát tett. Megjárta a földi poklot: „Külföldről hoztam a heroint, először szívtam, aztán szúrtam. Két év pokol. Állat lettem, és nem akartam állat lenni!” – emlékszik vissza, majd a Lipót kórházban ő gyógyította a szenvedélybetegeket.

 

Hitvallása:

 

„Egyszer megkérdezte egy főorvos tőlem:

– Imre, miért veszed fel az újabb és újabb narkóst? Átvágják a fejedet, mi értelme az egésznek? – Megálltam, épp egy kórrajz volt a kezemben. Valami ilyesmit válaszoltam:

– Nem hiszek abban, hogy ha egy ember belesétál egy gödörbe a saját lábán, hogy abból nem tudna kisétálni, szintén a saját lábán. Ezért nem hiszek abban, hogy vannak reménytelen esetek. Nincsenek. Mindig van kiút.”

 

A belépők értéke 30 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361 081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges. 



2015. március 24.