A kézdivásárhelyi HC Bikák U12-es korosztályú jégkorongozói izgalmas időszakot tudhatnak a hátuk mögött, ugyanis nemrég egy svájci turnén kamatoztatták tudásukat, illetve az elmúlt hétvégén kupagyőzelmet arattak Galacon.

 

A kishokisok brassói társaikkal együtt meghívást kaptak a svájci Worb-ba egy háromnapos, nemzetközi kupatornára, ahol egyedüli romániai csapatként mérhették össze erejüket osztrák és svájci korosztályos csapatokkal.

 

– A gyerekek reményen felül teljesítettek, nyertek is, veszítettek is, de azt hiszem, a legfontosabb, hogy életük első nemzetközi turnéján vehettek részt, és nagyon sok tapasztalatot, illetve élményt raktároztak el – vélekedett Márton Sándor edző, aki szerint jövőre is megismétlik a látogatást.

 

Az elmúlt hétvégén kisinyovi rendezéssel Galacon zajlott a Barátság-kupa, amelyen öt csapat küzdött meg az elsőségért. A Bikák remekeltek, Suceávát 4-2-re, Galacot 8-1-re, Kisinyovot 5-3-ra, Bo­dza­vásárt pedig 20-2-re győzték le, így elhozták a legjobb csapatnak járó trófeát. Ezen kívül két egyéni díjat is kiérdemeltek: Nagy Gergőt választották a legjobb játékosnak, Georgiu Danielt pedig a legjobb hátvédnek.

 

Bartha Zsófia


2015. március 24.