Március végéig elkészül a kutyamenhely Kézdivásárhelyen – tájékoztattak Kovács Etele és Forró Béla, a Benji Állatvédő Egyesület vezetői, akik elmondták: a létesítmény beindítása után a községi önkormányzatokkal is együttműködési szerződést írnának alá a kóborkutya-probléma megszüntetése céljából.

 

Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester segítségének köszönhetően gyors ütemben halad a menhely befejezése – tudtuk meg az egyesület vezetőitől. Hangsúlyozták: a menhelyet a városnak adják, és működtetési szerződést írnak alá Kézdivásárhely önkormányzatával, ugyanakkor tervezik a kézdiszéki községek bevonását a kóborkutya-probléma megoldásába, tudniillik a városban levő gazdátlan ebek 80 százaléka faluról „érkezik”.

 

A 2013/258-as kutyatartási törvény értelmében február 24-ig minden önkormányzatnak kellene rendelkeznie kutyamenhellyel, de mivel ez nem történt meg, a Benji Állatvédő Egyesület együttműködési szerződést írna alá a községek önkormányzataival, és gondoskodnának a falvakon levő gazdátlan kutyák befogásáról.

 

A megkérdezett elöljárók, többek között Daragus Attila és Cseh József, Torja, illetve Gelence polgármesterei üdvözlik a kezdeményezést és azt mondják, amennyiben kedvezőek az árajánlatok, aláírják a szerződést a Benjivel.

 

 


2014. április 8.