A kézdivásárhelyi oktatási intézmények ma megkapták a hivatalos átiratot arról, hogy szeptember 21-től zöld forgatókönyv szerint szervezhetik a tanítást. Ez az jelenti, hogy hétfőtől minden diák mehet iskolába.

 

Bokor Tibor polgármester rögtönzött találkozót tartott Bejan András, Farkas Ferenc és Balog Katalin iskolaigazgatókkal, amelyen megerősítette: amennyiben az előírások és a jelenlegi állás megengedik, mindenképpen zöld forgatókönyv szerint kezdődjön a következő tanhét. A találkozón az igazgatók beszámoltak arról is, hogy minden oktatási intézményben probléma nélkül és az előírásoknak megfelelően indult el a tanév.

 

Az önkormányzat még a tanév kezdete előtt megvásárolta a szükséges eszközöket a biztonságos induláshoz: ott ahol az osztályterem indokolta, plexiüveggel választották el a padokat, összesen 1330 darabot vásároltak, ezek nagy részét már ki is szállította és fel is szerelte a szakcég. Emellett, minden iskola laptopot kapott, ebből összesen 70 darabot vettek. Bokor Tibor ezt azzal egészítette ki, hogy a jövő heti rendkívüli tanácsülésen módosítja a költségvetést, az átcsoportosított összegből pedig minden intézmény további hét laptopot kap, és minden intézmény minden osztályába kamerát vásárolnak, amely hangot is tud rögzíteni.


2020. szeptember 17.