Munkalátogatás alkalmából látogatott Kovászna megyébe Manuela Pătrășcoiu, az Országos Fejlesztési Ügynökség igazgatónője. Kézdivásárhelyen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Bokor Tibor polgármester fogadták a vendéget, akivel közös sajtótájékoztatón mutatták be az intézmények közötti együttműködési terveket.

 

„Régi ismeretség a mienk, rengeteg projektet valósítottunk meg együtt, és további terveink vannak az Országos Fejlesztési Ügynökséggel” – kezdte Tamás Sándor elnök, majd hozzátette: a megyék és a városok vezetőinek az a fontos, hogy a nagy befektetések megvalósításához legyenek partnerek, akikkel véghez lehet vinni a sokszor egy vagy két mandátumot is megérő terveket. A megyeelnök a kézdivásárhelyi hokicsapat, a Bikák logójával ellátott jégkorongot adott át az igazgatónőnek, ezzel is megköszönve a kézdivásárhelyi műjégpálya felépülésében tett munkáját.

 

Bokor Tibor polgármester szerint, amikor az igazgatónő Kézdivásárhelyre látogat, biztosan történik vagy történni fog valami. „Nagyon jó az együttműködésünk, több befektetést vittünk véghez az évek során. 2008-ban a sportcsarnokot, 2018-ban a műjégpályát avattuk fel, úgy érzem, megérte befektetni ezekbe a létesítményekbe, hiszen naponta jó célt szolgálnak” – érvelt Bokor. „Már csak egy nagy hiányosságunk van a sportkomplexum terén: az uszoda” – nyomatékosított az elöljáró. Bokor felidézte: a műjégpálya avatóján ígéretet kapott arra, hogy az uszoda is megvalósul, ezért a munkatársai elvégeztették a technikai felmérést, amely révén kiderült, hogy a régi alapra lehet építeni. Ezután kiegészítették a pályázatot, és újra leadták. Megvan az összes jóváhagyás, ám a Kovászna Megyei Tűzoltóság engedélye hiányzik még, amelyre egy éves tárgyalás után a héten szeretnének pontot tenni. „Vannak más terveink is, de ez az elsődleges és legfontosabb” – így Bokor.

 

Manuela Pătrășcoiu, az Országos Fejlesztési Ügynökség igazgatónője örömmel tért vissza a céhesvárosba, és megelégedettséggel nyugtázta, hogy a 2018-ban felavatott műjégpálya nagyon jól karban van tartva, örvendetesnek nevezte, hogy a gyerekek és a sportolók naponta megtöltik élettel. „Ez azt igazolja, hogy jók a befektetéseink, jó helyre megy a támogatás. Biztos vagyok benne, hogy így lesz ez az uszodával is. Amint megkaptuk a teljes dokumentációt, továbblépünk, hiszen a prioritási listánk legelején szerepel ez a beruházás” – mondta az igazgatónő.

 


2020. szeptember 22.