Heti beszámolóját tartotta dr. Szilveszter Szabolcs városi tanácsos és Pap Lajos, a Vízüzemek kézdivásárhelyi munkapontjának megbízottja szeptember 23-án, szerdán. Ezen kiderült: megkezdődött az első gócpont felszámolása, októberben pedig újabb részre tesznek pontot. A víznyomásmérők megérkeztek, így a Szabadság utcában megkezdik a nyomásmérést.

 

Dr. Szilveszter Szabolcs tanácsos úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a funkciót, mert a kézdivásárhelyi vízproblémát meg akarja oldani. „Nem politikai ambíció hajt, hanem kihívást látok benne. Pártszínektől függetlenül, ha az előző városvezetők is legalább annyira odaálltak volna a hálózat karbantartása mellé, mint a jelenlegi önkormányzati testület, akkor nem ebben a helyzetben lennénk” – mondta a tanácsos. „Vannak még problémák, de jó úton haladunk: az előző hónapokhoz képest jelentős előrelépés észlelhető, és nem a technika vívmányaival, hanem egyszerű hozzáállással már számottevő javulást értünk el. Nincs napi sárlé és nincs napi vízelzárás. Problémák voltak, vannak és lesznek, de mi megpróbálunk a lehető leghamarabb és leghatékonyabban eljárni minden esetben” – nyomatékosított.

 

Szilveszter arra kérte a lakosságot, hogy amint hibát észlelnek, jelezzék, fogalmazzák meg építő jellegű kritikáikat is, de ne üljenek fel az álhírekre és az uszításokra.

 

Pap Lajos, Vízüzemek kézdivásárhelyi munkapontjának megbízottja határozottan állította: a gócpontokat beazonosították, ezekre koncentrálnak. „Megjöttek az új nyomásmérők, hamarosan üzembe is helyezzük őket. Elsőként a Szabadság utcában tesztelünk, amint az ígértük. Emellett, megkezdtük az első nevralgikus pont a felszámolását, a Bethlen Gábor utcában, ezt legkésőbb október első hetére megoldjuk” – számolte be a mérnök. Elmondta továbbá, hogy megkapták a rendelést az önkormányzattól a Csernátoni út munkálatainak elindítására, október második hetében látnak neki dolgozni. Ha az idő is engedi, a Gyárak utcájában lévő harmadik nevralgikus pontot is még idén szeretnék felszámolni. Pap egy felhívással is szolgált: „Cégünk meghirdette a munkalehetőséget, várunk szakképzett és szakképzetlen munkásokat ezekhez a munkálatokhoz.”


2020. szeptember 23.