A városi testület csütörtöki ülésén tizenegy napirendi pontról döntött, a két legfontosabb határozat az uszoda kapcsán szerepelt a tervezetek közt.

 

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere elmondta, hogy az elkezdett beruházást átadják a Fejlesztési Ügynökségnek a véglegesítés végett, kiemelte továbbá, hogy a hatékonysági tanulmányt is sikeresen leadták már ezügyben.

 

„Fontos kiemelni, hogy 144 448 000 lej értékű beruházásról beszélünk, azt hiszem ekkora értékű munkálat még nem volt Kézdivásárhelyen” – fűzte hozza az elöljáró.

 

A helyi költségvetés módosításáról is döntöttek a városatyák, amely magába foglalta többek közt a jövedelmi részt, amely több, mint 2 millió lejjel növekedett az eddig elfogadott költségvetési értékhez képest. 2 millió lejt kapott a céhes városi kórház az egészségügyi minisztériumtól, ebből vásárolják meg az új röntgengépet, valamint 225 ezer lejt kapott az Apor Péter Középiskola mezőgazdasági minisztériumtól gépek vásárlására.

 

Módosítottak a lakónegyedek közti parkolóhelyek kiosztására vonatkozó szabályokon is, ezentúl a licitek három évente ismétlődnek majd a városházán. Kinevezték a kézdivásárhelyi Ipari Parkok Kft. ideiglenes ügyvezetőjét Fejér Áront, a versenyvizsga megtartásáig.

 

A városi tanács soros ülésén elfogadta még Kézdivásárhely Municípium zászló modelljének módosítását, illetve a céhes városi kórház személyzeti felépítésének a módosítását is. Egyöntetűen szavazták meg továbbá a fizetés gyanánt jóváhagyó bizottság létrehozását, és a határoztak a vészhelyzetek esetén működő önkéntes szolgálatra vonatkozó módosítását.


2021. június 25.