Az átláthatóság apropóján készült el Kézdivásárhely geoportálja, az önkormányzat újabb platformja, amely arra szolgál, hogy a város térképén keresztül bizonyos információkat a lakók rendelkezésére bocsásson. A felület indulásáról Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester sajtótájékoztató keretében számolt be.

 

Az alpolgármester csütörtökön jelentette be, hogy újabb funkcióval bővült a város honlapja, a www.kezdi.ro kezdőoldalán, a jobb oldalon érhető el Kézdivásárhely várostérképe, amely néhány szűrő segítségével különböző hasznos információval szolgál. A geoportált a digitális és interaktív térkép segítségével átláthatóbbá teszi a lakók számára a város és a hozzá tartozó falvak lokalizálását. Ugyanakkor, a térképen fakataszter, zöldkataszter, közműkataszter témában is segítséget kapnak az arra feljogosult személyek, ezekben az esetekben a hozzáféréshez jelszó és felhasználónév szükséges. Kézdivásárhely gazdag múltja kapcsán pedig tíz régi térkép látható és tanulmányozható 1769-től egészen napjainkig.  

 

„Többször merült már fel olyan kérdés, hogy egy adott címen levő telek, vagy épület melyik utcához tartozik, ezért az utcákat és a hozzátartozó számokat színkódoltuk, így egyértelműen lehet választ találni” – emelte ki az alpolgármester a portál újabb hasznos funkcióját. Az interaktív térkép folyamatos frissítés alatt áll, így biztosítva az aktualitást, illetve kétévente a drónos fotók is cserélődnek. A platform közel 60.000 lejbe került.


2021. május 6.