Tizenegy versenyző nevezett be a kézdivásárhelyi önkormányzat és a kézdivásárhelyi RMDSZ közös, Zúg Március című szónokversenyére, amelyet immár tizenöt éve szerveznek március idusán. Az indulók közül Kovács Andrea, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizedikes tanulója bizonyult a legjobbnak, ő szónokol majd Gábor Áron szobra mellett március 15-én, a központi ünnepségen.

 

A zsűri tagjai, Józsa Irén és Simon Anikó magyartanárok, valamint Borcsa Imola pályakezdő kézdivásárhelyi írónő második és harmadik díjat, valamint dicséretet is kiosztottak, kiemelve: a versenyzők kiválóan használták fel a legártalmasabb fegyvert gondolataik nyomatékosítására, a szót. Második díjban részesült Cisar Krisztián-Bogdan, a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizenegyedikes diákja, aki a március 15-i díszvacsorán mondja el versét a vendégeknek. Harmadik lett Rancz-Gyárfás Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum kilencedikes tanulója, a dicséretet ezúttal Jánosi Zsolt, a Református Kollégium tizenegyedikes diákja kapta.

 

A versenyen induló összes résztvevő részvételi oklevelet és az Incze László Céhtörténeti Múzeum által felajánlott, az ünnepi tárlatot bemutató brosúrát kapott, a helyi RMDSZ felajánlásából az első három díjazott pénzjutalomban is részesült. A négy legjobb pedig Gábor Áron rézágyújának famását vihette haza. Az összes résztvevő, Fejér László Ödön szenátor meghívására, egy parlamenti látogatáson is részt vehet.

 


2019. március 12.