Kézdivásárhely tanácsának márciusi soros ülésén többek között az egykori belgyógyászat omladozó épületének sorsáról is szó esett.

 

A városatyák nem kevesebb, mint tizennégy határozattervezetet fogadtak el mintegy félóra alatt. Egyebek mellett rábólintottak a jégpálya működési szabályzatát módosító tervezetre, melynek megfelelően a korcsolyázó kiskorúak nem korcsolyázó felnőtt kísérőinek 5 lejes belépőt kell váltaniuk. „A jégpályát működtető alkalmazottak javasolták a módosítást, hiszen elmondásuk szerint esetenként többen kísérnek egy-egy gyereket, és gyakran utcai cipőben szállnak jégre, rongálva annak minőségét. Ezek a felnőttek a módosítás értelmében nem használhatják a jeget a befizetett öt lej ellenében”, fejtette ki Bokor Tibor polgármester.

 

A folytatásban elhangzott, az egykori belgyógyászat romos épületét lebontanák a hozzá tartozó kerítéssel együtt. „Megnyitnánk a járóbeteg-gondozó felé a bejáratot, emellett rendeznénk a teret, parkot és a járóbeteg-gondozó előtt kisebb parkolót létesítenénk. Ezt önrészből oldanánk meg, hiszen bár holnap (ma – szerk.) érkezik Gyulafehérvárról a járóbeteg-gondozó teljes felújítását célzó pályázatot elbíráló bizottság, az említett térrendezés nem képezi ennek részét”, summázott az elöljáró.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Daczó Hodor Barna


2019. március 13.