Petőfi Sándor kézdivásárhelyi látogatására emlékezik 2019. július 24-én 17 órától a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet és a RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete.

 

170 éve, 1849. július 24-én nemzeti költőnk, Petőfi Sándor egy éjszakát töltött Kézdivásárhelyen az akkori Szarvas fogadóban, melynek helyén ma a postahivatal épülete áll. A kerek évforduló alkalmából a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) és a RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete megemlékezésre hívja a város és Felső-Háromszék lakóit.

 

Az eseményen közreműködik a kézdivásárhelyi Cantus Kamarakórus, akik Szokolay Sándor Ima rontás ellen című fohászát éneklik, Rancz-Gyárfás Hanna Petőfi Sándor Én című versét szavalja, valamint Bartók Botond Kallos Zoltán kedvenc dalát adja elő. Felszólal Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Fejér László Ödön szenátor, valamint Szöllősi Tamás a KVISZ elnöke.

 

A szervezők kérik, hogy mindenki egy szál virággal adózzon nemzeti költőnk emléke előtt.

 

Az esemény szervezője a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet és a RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete, partnerek: Kézdivásárhely Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa.


2019. július 22.