Járdát raktak le, és gázvezetéket cseréltek a kézdivásárhelyi Purczell utcában. Amint a járdaépítés befejeződik, a rendkívül rossz állapotban levő utcát le is fogják aszfaltozni.

 

Javában dolgoznak a kézdivásárhelyi Purczell utcában, ahol a teljes lakóövezetet korszerűsítik. A Dózsa György és Béke utcák között összeköttetést biztosító útra jócskán ráfért a korszerűsítés, annál is inkább, hogy a gázszolgáltató teljes egészében kicserélte a fővezetéket. Az önkormányzat ön­erőből végzi a munkálatot, az út egyik felén piskótalapokkal burkolják a járdát, majd az elképzelés szerint az út másik oldalán is kialakítják a gyalogosoknak szánt sávot. Az építőanyagok a helyszínen vannak, a munkásoknak az utca Dózsa György felőli részén, a Purczell egyik oldalán már csak pár méter kialakítás maradt hátra, majd a másik oldalon is elkészítik a járdát.

 

Amint a járdák kialakítása megtörtént, következik az út újraaszfaltozása. Derzsi Gyula alpolgármester telefonos megkeresésünkre elmondta, amint a Purczell utcával végeznek, a munkacsapat átköltözik a Kossuth utcába, illetve az ott levő kis térre, hogy ott is felújításokat eszközöljenek. Utána a Vágóhíd és az Állomás utcák következnek, ahol szintén be szeretnék fejezni a korszerűsítést. Bokor Tibor polgármester kiegészítette: számos munkapontjuk lenne, viszont a kivitelező falun is munkát vállalt, azt várják, hogy költözzön vissza a gépekkel Kézdivásárhelyre.

 

Az útfelújítást a tél végeztével a rendkívül szeszélyes időjárás hátráltatta, hiszen azóta, hogy a földmunkák végzése lehetővé vált, lassan nincs olyan nap, hogy ne essen csapadék. A romániai önkormányzatoknak az is erősen megnehezítette a dolgát, hogy az építkezésekben megemelt minimálbér miatt a kivitelezők nem akarnak a korábban megkötött szerződésekben vállaltak szerint dolgozni.

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt

 


2019. július 18.