Januári soros tanácsülésén szavazta meg a kültéren szervezendő rendezvények listáját Kézdivásárhely Helyi Tanácsa, így döntöttek azokról az eseményekről is, amelyeket az önkormányzat hoz majd tető alá.

 

Első havi hagyományos termékvásárát már meg is tartotta az önkormányzat, a következő február 8-án esedékes, és ezután is minden hónap második szombatján lehet beszerezni a helyi terméket a Gábor Áron téren. Márciusban a legfontosabb magyar ünnepre, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett ünnepséggel készül a hivatal, amelyet a jól megszokott forgatókönyv szerint állítanak össze, a helyi oktatási intézmények közreműködésével. Az ünnep zárásaként, a Vigadóart tehetségei lépnek színpadra a Vigadó Művelődési Házban.

 

Tavaly először szervezett virágvásárt az önkormányzat a főtéren, Virágvarázs néven. A rendezvény mintegy folytatása a dísznövény-kiállításnak, amelyet a Molnár Józsiás-parkban szervezett az Assa-Divi Kft. A Virágvarázs idén 2020. április 23–25. között lesz, egy nappal többet tart, mint a tavaly, és ismét előnyt élveznek a helyi virágárusok, illetve azon kereskedők, akik már tavaly is részt vettek a rendezvényen. Sorban következik a KSE Sportnapok, amely a második májusi hétvégére, azaz május 6–10-re esik. Ennek keretében ismét megszervezik a Pörög a család nevű családi vetélkedőt, hiszen a tavalyi kiadás hatalmas sikernek örvendett, és várhatóan sor kerül a műjégpálya névadó ünnepségére is. Június elsején a gyermekek lesznek a fénypontban, nekik rendszerint a Vigadó Művelődési Ház szervez programot.

 

A nyár a városnapok szervezésével telik az önkormányzat kommunikációs irodájában. Az ötnapos városünnepet ugyanis aprólékos előkészítés előzi meg, hiszen több mint tíz helyszínen, minden korosztálynak tetsző programsorozatot próbál összehozni a szervezőcsapat. Az Őszi Sokadalom idén 2020. augusztus 26–30. között lesz, ennek nyitónapján adják át a Pro Urbe díjat is. A városnapokat követően, rendszerint az október 6-i és október 23-i események tiszteletére szervezett programokba kapcsolódik be az önkormányzat, majd a Karácsonyi gyermekvárossal zárja a rendezvények évadát.

 

Ezeken felül havi lebontásban, szinte naponta kínál programokat a Vigadó Művelődési Ház, és ugyancsak havonta tart előadásokat az Udvartér Teátrum. Ezekről a két intézmény Facebook-oldalán találnak tájékoztatást, továbbá a Székely hírmondó napilap Vigadó-oldalán, valamint a www.kezdi.ro honlap eseménynaptárában.


2020. február 5.