Kézdivásárhelyen 17 számlálóbiztos kezdte el azoknak a személyeknek a felkeresését, akik az előző szakaszban nem szolgáltattak magukról adatokat, hiánytalanul vagy nem töltötték ki helyesen a népszámlálási kérdőíveket.

 

Arra kérjük a lakókat, hogy bizalommal fogadják otthonaikban a számlálóbiztosokat és válaszoljanak a kérdőívre. Ha valamilyen okból kifolyólag nem felel meg a számlálóbiztos által javasolt első időpont, új időpontot kell/lehet egyeztetni. A biztosok egy azonosító kártyával rendelkeznek.

 

A népszámlálás lekérdezéses szakasza július 17-ig tart. A népszámláláson való részvétel kötelező. A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azokat összesített formában hozza nyilvánosságra a statisztikai hivatal, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

 

Az adatok szolgáltatását megtagadó személyek 1000 és 3000 lej közötti bírságot kockáztatnak, és 1500 és 5000 lej közötti bírságot helyeznek kilátásba azoknak, akik megakadályozzák a számlálóbiztosok bejutását a tömbházakba vagy lakóparkokba.

 

Tóth Csilla-Enikő, főjegyző

népszámlálási koordonátor


2022. június 21.