Kézdivásárhely a tegnapi és tegnapelőtti adatok alapján ismét sárga zónába került, így a sárga forgatókönyv szerint tud működni. Ennek értelmében, az elmúlt napokban érvényben lévő korlátozások most megszűnnek, kinyitnak az éttermek, bárok és cukrászdák belterei – közölte a a Helyi Sürgősségi Bizottság november 27-én. Ez a  szabályzat holnaptól, azaz 2020. november 28-tól lép érvénybe.

 

A döntés értelmében, Kézdivásárhelyen most a következő szabályok érvényesek:

– kinyit a Kicsid Gábor Sportcsarnok, a Deme László Műjégpálya és az Incze László Céhtörténeti Múzeum;

– a bárok, éttermek és cukrászdák belső terei 30%-os lefödöttséggel működhetnek, figyelembe véve a távolságtartás és a higiéniai szabályok betartását; biztosítva az asztalok közötti legalább 2 méteres távolságot, egy asztalnál pedig legfeljebb 6 ember ülhet, ha különböző családból vannak.

 

Az országos szabályozás szerint, továbbra is kötelező:

– a szájat és orrot eltakaró maszk viselése az utcákon és köztereken a fertőzési rátától függetlenül minden 5 éven felüli személynek;

– 23 óra és 5 óra között az ország területén kijárási korlátozások lépnek életbe; a lakást csak munkavégzés, gyógyszerbeszerzés, orvosi vizsgálat, ingázás, gyerek- és idősgondozás céljából vagy a családban történt haláleset miatt lehet elhagyni; a lakhelyelhagyás célját a személyi adatokkal együtt egyéni felelősségvállalási nyilatkozatban kell rögzíteni, a kitöltött formanyomtatványt pedig az éjszakai igazoltatáskor fel kell mutatni a hatóságoknak.

 

A teljes határozat itt


2020. november 27.