Megvan a pénz a kézdivásárhelyi járóbeteg-rendelő kibővítésére, az önkormányzat meg is hirdette a munkálatot. Az első elektronikus közbeszerzésre nem volt jelentkező.

 

A főtérhez csatlakozó udvarterek esetében már a negyedik kiírásnál tart a kézdivásárhelyi önkormányzat, a víz- és csatornahálózat rehabilitálására és bővítésére azonban eddig nem akadt kivitelező. Nem zárult pozitív eredménnyel a járóbeteg-rendelő kibővítésére kiírt licit sem: azt nem tudni, hogy a szakemberhiány vagy a járvány vette-e el a vállalkozók kedvét a munkálatoktól – adott hangot aggodalmának Bokor Tibor polgármester.

 

Amint arról beszámoltunk, az önkormányzat jelentős összegű pályázatot nyert a járóbeteg-rendelőket magába foglaló épület nagymértékű kibővítésére és felszereléssel való ellátására. Az elképzelés szerint a meglévő épülethez toldanának hozzá, rendeznék az Állomás utca melletti, jelenleg elvadult parkot befogadó teret, és emellett megnyitnák a kórháznak a most objektív okok miatt bezárt bejáratát is, ami nagy segítséget nyújtana elsősorban az idősebb betegek számára.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


2020. április 29.