Kézdivásárhely Önkormányzata – dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester képviseletében – 2021. szeptember 20-án, hétfőn a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium, valamint a Világbank online zárókonferenciáján vett részt. A két intézmény 2019 és 2021 szeptembere között együtt valósította meg a városfejlesztési projektet, amely a romániai városok közigazgatási kapacitásépítésének és stratégiai tervezésének eszközét célozta. A konferencia lényege a városfejlesztési stratégiák kidolgozása során elért eredmények és eszközök népszerűsítése volt.

 

A zárókonferencia keretében olyan meghatározó témák kerültek bemutatásra, mint az általános várospolitikák európai stratégiákkal való összehangolásának lehetőségei, helyi jellegű városfejlesztési stratégiák modellezése, Románia várospolitikai jövőképének és tematikus pilléreinek bemutatása, illetve egy szilárd várospolitika kiépítése a fenntartható fejlődés eléréséért. Az érintett témakörök felvázolása után dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester ismertette Kézdivásárhely a 2021–2030-as időszakra előírt városfejlesztési stratégiájának néhány alapvető adatát, hangsúlyozva a hatékony együttműködésre való nyitottságot a Világbank és a Fejlesztési Minisztérium felé.

 

Kézdivásárhely várospolitikája egy olyan zöld, fenntartható, bevonó és ellenállóképes településfejlesztési víziót képvisel, amely nem csak a folyamatos innovációt tartja szem előtt, hanem meghatározza az intézmények közös menetrendjét központi és helyi szinten is. Kézdivásárhely Önkormányzata nyitott minden olyan bel- vagy külpolitikai kezdeményezésre, amely a városnak hosszú távú gyarapodást hoz. Emellett, a hasonló együttműködések tovább erősítik a város potenciálját – véli az alpolgármester.


2021. szeptember 23.