Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala 2020. szeptember 7–9. közötti időszakban osztja ki a 2020/78-as Sürgősségi Kormányrendelet által, hátrányos helyzetű személyeknek biztosított védőmaszk csomagokat. Összesen 962, egyenként 50 db. védőmaszkot tartalmazó csomag kerül kiosztásra, az igénylők személyenként egy-egy csomagra jogosultak.

 

Védőmaszk csomagra jogosultak:

– szociális segélyben részesülő személyek;

– családi pótlékban részesülő családok tagjai;

– 704 lej, vagy kisebb összegű nyugdíjjal rendelkező személyek;

– fogyatékossági besorolással rendelkező személyek, ha a fogyatékossági támogatáson kívül nincs más jövedelmük.

 

A szociális segélyben, valamint családi pótlékban részesülők a védőmaszk csomagot a szociális kantin Kanta utca 8. szám alatti székhelyén vehetik át, 9–15 óra között, a személyazonossági igazolványuk alapján.

 

Az említett helyzetben lévő, fogyatékkal élő személyek a polgármesteri hivatal 5-ös számú irodájában, a Gábor Áron tér 24. szám alatt, 9–15 óra között, a személyazonossági igazolványuk felmutatásával kapják kézhez a maszkokat.

 

A 704 lejes, vagy annál kisebb összegű jövedelemmel rendelkező nyugdíjasoknak a csomagokat házhoz szállítjuk.

 

A védőmaszk csomagra jogosult nyujtódi lakosok, függetlenül attól, hogy melyik kategóriához tartoznak, védőmaszkjaikat a helyi Anda Panda boltban vehetik át, annak nyitvatartási programja szerint.

 

Függetlenül attól, hogy adott személy egyszerre hány kategóriához tartozik, csak egy csomag védőmaszkra jogosult. A csomagosztás személyazonossági igazolvány alapján történik, és az átvételt kötelező aláírással igazolni.

 

Azok a nyugdíjasok, akiket házhozszállításkor nem találtunk meg az otthonukban, az őket illető csomagot a Szociális Igazgatóság székhelyén, a polgármesteri hivatal 5-ös számú irodájában vehetik át, 2020. szeptember 10-től.

 

A kezdeti listán szereplők által át nem vett védőmaszk csomagokat pótlistán fogjuk kiosztani, az igénylők hátrányos helyzetét igazoló dokumentumok alapján, esettől függően (szociális segélyre vagy családi pótlékhra való jogosultságot megállapító polgármesteri rendelet/ nyugdíjazási határozat/fogyatékossági besorolásra vonatkozó határozat).

 

További információ igényelhető telefonon, a 0267-361974/114-es belső számon, vagy e-mailben, a spas.targusecuiesc@gmail.com címen.


2020. szeptember 4.