November közepén zajlott az Urban Talks nevű online közvita, amelyen Kézdivásárhely képviseletében dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester beszélt a stratégiai jellegű, gyakorlati modellekről, melyek egyenes utat képeznek a város lakói és az adminisztrációs testület között.

 

A november 17-i találkozón, a Világbank meghívására, Ciprian Ciucu Bukarest 6-dik kerületének polgármesterével, Oana Matache Bodzavásár alpolgármesterével, valamint Alexandru Claudiu Buciu, Lugos polgármesterével vett részt. A beszélgetés során az alpolgármester felsorakoztatta azokat az átláthatósági erőfeszítéseket, amelyeket a municípium tesz annak érdekében, hogy prioritizálja a polgárok igényeit.

 

A beszélgetés első részében sor került Kézdivásárhely aktuális Városfejlesztési Stratégiájának rövid ismertetésére, melynek kidolgozása a Világbank és a Munkaügyi Minisztérium szakértőinek segítségével történt. Mindemellett, az alpolgármester hangsúlyozta a részvételi költségvetés projekt hasznosságát, amely révén Kézdivásárhely egy olyan döntéshozatali folyamatba avatja be a polgárokat, amely a közpénz optimális elköltésére irányul.

 

A következőkben három összetevőt mutatott be, amelyek hozzájárulnak a polgármesteri hivatal tevékenységének és a polgárokkal folytatott kommunikációjának hatékonyabbá tételéhez. Ezek az online hibabejelentő platform, GIS Cloud várostérkép, valamint a Smart Air. A felületek elsődleges célja a polgármesteri hivatal munkájának hatékonyabbá tétele. Ennélfogva, az említett prioritás az informatikai eszközökön keresztüli kommunikációs hálózatok hangsúlyozásában, az intézményi átláthatóság növelésében, a település kataszteri aktualizálásában, valamint a polgárok és az önkormányzat közötti együttműködés erősítésében nyilvánul meg.

 

Záróakkordként dr. Szilveszter Szabolcs hangsúlyozta, hogy a polgármesteri hivatal által megvalósított projektek ösztönzik a polgárokat, melynek következtében, az esedékes változások tükrében a polgármesteri hivatal egy hatékony partner lehet minden olyan párbeszédben, amely az életszínvonal és az életminőség javítására és erősítésére irányul.


2021. november 26.