În stagiunea 2014/2015 Teatrul Orășenesc din Târgu Secuiesc își așteaptă spectatorii cu un nou sistem de abonament și cu spectacole la nivel ridicat. Cu abonament pot fi vizionate două spectacole proprii și trei spectacole ale unor trupe aflate în turneu. Și pe parcursul Târgului de Toamnă poate fi scos abonament.

 

Își deschide din nou porțile Teatrul Orășenesc din Târgu Secuiesc. Pe parcursul Târgului de Toamnă abonamentele pentru stagiunea 2014/2015 pot fi scoase în cortul din fața Casei de Cultură Vigadó, iar între septembrie și 1 octombrie în biroul de organizare, în zilele de lucru între orele 8 și 16.

 

Abonamentele stagiunii 2014/2015 – care spre deosebire de stagiunea din anul trecut, pentru întreaga stagiune teatrală conțin cinci spectacole croite pe exigența spectatorilor. Prima dată va putea fi vizionată trupa Teatrului Național Tompa Miklós din Târgu Mureș și a doua piesă a trilogiei „Regiunea Minei” a Studioului Yorick, „Orbia Minei”. Prima parte a trilogiei de mare succes a lui Székely Csaba, „Floare de mină”, a fost primul spectacol al stagiunii cu abonament 2012/2013.

 

Cu privire la succesul și interesul mare, Teatrul Orășenesc, ca spectacol cu abonament, îl primește din nou pe „Csíki Játékszín” aflat în turneu cu opereta lui Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre, cu titlul „Victoria”. Piesa lui Somogyi Szilárd a fost deja în turneu la Târgu secuiesc, bucurându-se de un mare succes și confirmare pozitivă.

 

Al treilea spectacol turneu al stagiunii va fi tragicomedia Teatrului „Bárka” din Budapesta cu titlul „Petrecere” a lui Slawomir Mrożek, în regia lui Bérczes László. Piesa este deja în program de mai mult de 15 ani în Transilvania și Ungaria, iar succesul ei o dovedesc numeroase premii.

 

După cum spectatorii s-au putut obișnui, Teatrul Orășenesc își colorează repertoarul în fiecare stagiune cu piese proprii. Stagiunea 2014/2015 rezervă două spectacole proprii, opera cu titlul „Bizonul American” a lui David Manet, în regia lui Kolcsár József, respectiv, ca spectacol de Revelion, comedia cu titlul „Crimele din strada Lourcine” a lui Eugène Labishe, pe care o adaptează pentru scenă Pálffy Tibor.

 

Spre deosebire de stagiunea din anul trecut, spectacolele nu au limită de vârstă, astfel pot fi vizionate și cu abonament pentru elevi.

 

Denumirile și tipurile de abonament nu s-au schimbat, prețul abonamentului „Gábor Áron” este 50 lei pentru adulți, 40 lei pentru pensionari și pentru cei de la țară, prețul abonamentului de tineret „Boér Géza” și a abonamentului de susținător „Toldi” este 40 lei. Teatrul oferă în continuare și abonament „Mecénás”, al cărui preț este de 400 lei și asigură intrarea la toate spectacolele teatrului.

 

Teatrul Orășenesc, în afară de piesele cu abonament, va oferi spectatorilor și spectacole libere, respectiv nu vor uita nici copii, lor le vor face pe plac cu trei spectacole.


 

Invalid Displayed Gallery


19 august 2014