Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Körülbelül 100 néző. Vezette: Gabriel Stroe (Bukarest) és Viorel Căunei (Plopeni). KSE: Török, Căşineanu, Gazda, Pulugor, Isac Bunduc, Bărbăşescu, Bleza, Csulak, Sanchez Renando. Kolozsvári Clujana: Timis F., Câmpean, Acătrinei, Pavel, Timis I., Incze, Lupoian, Mărginean, Cătinban, Marica, Tamás. Gólszerzők: Pavel (2. – öngól), Sanchez Renando (4., 11., 32.), Isac (5.), Căşineanu (17., 23., 34.), Pulugor (20.), Bleza (29., 30.), Gazda (31.), Bărbăşescu (25., 39.), illetve Acătrinei (16.), Mărginean (38.).

 

Gyors hazai gólokkal indult a találkozó, és kevesebb mint 5 perc alatt már 3–0-ra vezetett a KSE. Ezt követően is a hazaiak játszottak jobban, látványosabban és  nem utolsósorban eredményesebben is, a kézdivásárhelyi együttes már a szünet előtt eldöntötte a mérkőzést (6–0). A térfélcserét követően nem sokat változott a játék képe: Dobozi Levente tanítványai folyamatosan támadtak és lőtték a gólokat, a vendégek pedig foggal-körömmel védekeztek. Az első kolozsvári találatra a 26. percig kellett várni, de akkor már 8–0-ra vezetett a KSE. A folytatásban újabb hat alkalommal zörgött a Clujana hálója, s a fölényes sikerbe még az is belefért, hogy a kincses városiak másodszor is eredményesek voltak. Ez már nem osztott-szorzott semmit, hiszen kiütéses hazai győzelemmel zárult a párharc, s már az első félidő után kiderült, hogy nem egy súlycsoportból volt a két együttes. Szép volt, fiúk!

 

Szombati sikerének köszönhetően a KSE ideiglenesen feljött a hatodik helyre, s gyengébb gólaránya miatt nem tudta megelőzni a megyeszékhelyi Sepsi FC-t. A Farkas Attila irányította zöld-fehérekre holnap nehéz kiszállás vár, hiszen a többszörös bajnok Marosvásárhelyi City’US-hoz látogatnak. Az élvonalbeli futsalbajnokság hatodik fordulójának nyitómérkőzésén a hazai környezetben pályára lépő Călăraşi 6–2-re nyert a vendég Focşani ellen. A vasárnapi FK Székelyudvarhely–Resicabánya találkozó lapzárta után ért véget, míg ma a Galaci United a bajnoki címvédő Dévai Autobergamot látja vendégül.

 

Forrás: Háromszék



2014. október 14.