A kézdivásárhelyi sportiroda idén számos sportolási lehetőséggel, számos rendezvénnyel készül mind a nagyközönség, mind a sportolók számára. A városi futsal csapat, a spanyol David Sanchez edzővel az élén, januárban kezdi el felkészülési edzéseit, hiszen a tavaszi kiírás kezdetétől minden héten bizonyítaniuk kell a szurkolóiknak. Hasonlóan a futsal csapathoz, februártól minden héten együtt szurkolhatunk a fiú és lány kosárlabda csapatainknak.

 

Kocsis Zoltán, a sportiroda vezetője hangsúlyozta: „az év elejétől a sportcsarnok legkevesebb egy minifoci-bajnokságnak ad helyet. Január 23-án kerül megrendezésre a Farkas István tiszteletére megrendezett, róla elnevezett bajnokság. A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezzük a Selymes Béla Emlékkupát a helyi fiatal korosztály számára. Reméljük az idei kupára Béla bácsi fia, Selymes Tibor is el tud majd jönni.” A vezető szerint nemcsak a futsalban jártasabb sportolók játszhatnak a sportcsarnokban, előzetes egyeztetéssel amatőrök számára is biztosítanak helyet, ugyanis a sport mindenkinek jó és követendő életmód.

 

A tavasz beköszöntével, március 4-6. között, a kézdivásárhelyiek a Karate Shotokan bajnokságon szurkolhatnak a kedvenceiknek, ugyanakkor május 5-8. között az év legnagyobb sporteseménye, a KSE Sportnapok kerül megrendezésre a céhes városban. „A sportnapok alatt 25 különböző versenyen vehetnek részt. A legtöbbjük a sportcsarnoknál lesz, egyes versenyek pedig a város különböző helyszínein. Tavaly 1500 sportoló vett részt az eseményen, idén is ekkora látogatottságra számítunk” – mondta Kocsis Zoltán. Augusztus 11-14. között, a Manna Egyesülettel közösen, ismét a családoknak akarnak kedvezni a rendezők, ugyanis az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezik a Család és Egészség Hetét.

 

Az év minden hónapjában szeretettel várják a kisebb és nagyobb korosztályokat a Zöld Nap Egyesülettel közösen szervezett eseményekre, melyek közül megemlítendő a Mozgó Délután, amely során a résztvevők asztaliteniszezhetnek, kincskeresőn vehetnek részt, gombfocizhatnak és szaladhatnak a számukra kijelölt pályán. Az idei év vége a cselgáncs szerelmeseinek kedvez. Kocsis Zoltán sportiroda vezető kiemelte: „2016 utolsó negyedévében ismét megszervezzük a Kézdivásárhelyi Cselgáncs Kupát, amelyen 500-600 gyerek vesz részt minden évben. Ez már hagyomány nálunk, hiszen a városnak országos bajnokai is vannak, akik minden évben eljönnek a már említett kupára.”


2016. január 14.