A korcsolyasport elsajátítását és megszerettetését tűzte ki célul a Kézdivásárhelyi Sportegyesület nemrég alakult műkorcsolya-szakosztálya, amelynek keretében Petra Kolarevic egykori horvát válogatott oktatja a gyerekeket a sportág rejtelmeire.

 

A szerb kosárlabdaedző, Ljubomir Kolarevic augusztus óta edzi a KSE női kosárlabdacsapatát, nemrég pedig felesége, Petra is követte őt Kézdivásárhelyre. Az angol szakos pedagógus korábban műkorcsolyázóként szerzett hírnevet magának, így kézen fekvő módon vállalkozott arra, hogy korcsolyázásra oktassa az érdeklődőket. A szakember irányítása alatt első lépésként a korcsolyázás alapjait tanulhatják meg a 3–7 év közötti, illetve a 7 éven felüli gyerekek, a későbbiekben pedig már szakirányú képzést is kaphatnak, illetve a tehetségesebbek versenyzői pályafutásukat is elkezdhetik.

 

Az oktatás a tervek szerint csütörtökön indul a következő program szerint: hétfőnként és szerdánként 15–16 óra között 3–7 éves gyerekeknek, illetve keddenként, csütörtökönként és péntekenként 15–16 óra között 7 év fölöttieknek. Bővebb információkért hívják a 0740.202.633-as számot.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


2016. január 20.