Szerdától vasárnapig megmozdult Kézdivásárhely, a 15. KSE-napok ugyanis amatőr és hivatásos sportolók számára is tartogattak kihívásokat, de a szervezők az esti koncerteknek is teret adtak. Az időjárás némiképp beleszólt a programba – emiatt például a szokásos ünnepélyes megnyitót beköltöztették a sportcsarnokba – de összességében érvényesült a sport közösségformáló ereje, aki akart, az bizonyíthatott. Alábbiakban összegyűjtöttünk néhány eredményt, a teljesség igénye nélkül.

 

A pénteki, lányoknak kiírt minifoci-tornán két kategóriában – V–VIII. osztályosok és 15 éven felüliek – neveztek be a csapatok, sportszerű és jó hangulatú párharcok után alakultak ki a rangsorok. „Egyre inkább teret hódít a lányfoci, hiszen ők sem ügyetlenebbek a fiúknál, csupán nem szoktak hozzá ehhez a sportághoz, ám gyakorlással egyre rátermettebbek lesznek” – fogalmazott Szigyártó Zsombor testnevelő tanár. Az V–VIII. osztályosok között a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola I. csapata diadalmaskodott, 2. Zabolai Általános Iskola, 3. Csernátoni Végh Antal Általános Iskola I. A 15 év felettiek rangsora: 1. Nagy Mózes Gimnázium, 2. Ozsdola, 3. Lemhény.

 

A torna legjobb játékosa Fazakas Anita lett, a legjobb kapusnak Fazakas Krisztát, míg a legjobb csatárnak Sikó Tímeát választották, a legjobb védőnek járó díjat pedig Izsák Hortenzia vihette haza, mindannyian a Turóczi Mózes-iskola tanulói.

 

Lábtenisz, asztalitenisz, gombfoci

 

A lábtenisz-bajnokság végeredménye: felnőttek: 1. Dóczé Szabolcs / Haág Szabolcs, 2. Rusu Adrian / Pleşa Sorin, 3. Oláh István / Keresztes István. Ifik: 1. Babă Cosmin / Darvas Alex, 2. Tódor Nimród / Matitz Csaba, 3. Szotyori László / Dávid Szilamér.

 

A Puskás Ferenc Gombfoci Klub Kozman Béla vezetésével ezúttal is gombfoci-bajnokságot írt ki. Eredmények, gyerekek: 1. Dombai Botond, 2. Straua Medárd, 3. Kotró Richárd. Felnőttek: 1. Ráduly Ervin, 2. Bartók Norbert, 3. Pál Zsolt.

 

A Dobolyi Aladár asztalitenisz-teremben zajló nyílt versenyre szép számmal jelentkeztek a sportág iránt elkötelezettek, a korosztályok legjobbjai: gyerekek, lányok: 1. Papp Rebeka, 2. Farkas Ivett, 3. Onica Ioana Elisa és Dancsák Katalin; fiúk: 1. Popov Szabolcs, 2. Chelmuş Ionuţ, 3. Márton Ádám és Canea-Kocsis András. Ifik: 1. Medvés Antal, 2. Bedő Norbert, 3. Nagy Magor és Elekes Hunor. Felnőtt, női: 1. Dancsákné Katalin, 2. Csiszér Mária; férfiak: 1. Oláh Olivér, 2. Incze Levente, 3. Miklós Imre és Nagy István. Öregfiúk: 1. Hodor Levente, 2. Pethő Mihály, 3. Ilyés Sándor és Köntzey József.

 

A nagypályások lefocizták a futsalosokat

 

Csütörtökön rendhagyó labdarúgó mérkőzésnek lehettek szemtanúi mindazok, akik kilátogattak a Sinkovits-stadionba, ugyanis annak gyepén a KSE nagypályás focicsapata a KSE Futsallal mérte össze erejét. A barátságos mérkőzést a nagypályán rutinosabban mozgó és jó helyzetkihasználással bíró focisták nyerték 3-0-ra, a futsalosok ezúttal nem tudtak betalálni. Gólszerzők: Postolică, Molnár, Nagy József.

 

Pénteken már az öregfiúk vették birtokukba a pályát, a nagypályás labdarúgó torna nosztalgikus hangulatban, de jó ritmusban zajlott, az egykori nagyok bebizonyították, hogy bár mozdulataik némiképp lassultak, tudásuk nem kopott meg. A tornát Kézdivásárhely csapata nyerte, megelőzve Sepsiszentgyörgyöt és Hatvant. Kézdivásárhely együttese: Orbán Attila, Bálint Sándor, Babos Attila, Bálint Zoltán, Csíki András, Csegezi Gyula, Mátis Pál, Kelemen Elemér, Páll Menyhárd, Rancz Lajos, Dobra László, Esztány Imre, Kölcze Gábor, Zölde László, Bartók András, Gál József, Vojna Gábor, Barbócz István, Zsigmond István, Bencze Levente. Játékvezető: Voloncs Barna.

 

Szombaton a sportcsarnokban a kézilabdázó öregfiúk is megcsillogtatták tudásukat, fiatalokat megszégyenítő mozdulatokkal bebizonyítva, hogy a játék szeretete sosem múlik el. A torna Székelyudvarhely győzelmével zárult, második lett Csíkszereda, harmadik Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy közös alakulata, míg a negyedik hely Gyergyószárhegynek jutott.

 

A két napon át tartó minifoci-bajnokság a spanyol idegenlégiósok által alkotott Borjita elsőségével zárult, 2. Fehér Arany, 3. Argo, 4. Ifik.

 

Az íjászok felvették a harcot az elemekkel

 

A szombat délelőtti viharos időjárás miatt egy ideig úgy tűnt, nem tudják lebonyolítani a Kézdivásárhelyi Sport Club íjász-szakosztálya által meghirdetett íjászversenyt, és ez azt jelentette volna, hogy a Brassóból, Marosvásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről érkezett íjászok hiába tették meg az utat. Na de az íjászokat nem gyenge fából faragták, dacolva a természeti elemekkel, esőben, szélben is versenyeztek.

 

Eredmények: hagyományos íj, gyerek korosztály: 1. Lakatos Hunor, 2. Biró András, 3. Stanciui László; női kategória: Stanciui Annamária; férfi: 1. Luka Lóránt, 2. Stanciui Alpár, 3. Stanciui Lajos. Vadászreflex íj: 1. László Zsolt, 2. Tamás Elemér, 3. Andron Ioan. Barebow íj: 1. Rácz Berecz Zsolt, 2. Czápos Attila. Vadászcsigás: 1. Rotariu Ioan, 2. Cojocaru Bogdan, 3. Moroian Ciprian. Compound freestyle unlimited: 1. Mureşianu Valentin, 2. Pascaru Bogdan.

 

Teret kapott az utánpótlás is

 

A Labdarúgó Iskola által szervezett U10-es bajnokságon a háromszéki foci reménységei is számot adtak az eddig tanultakról, amit bemutattak, az több mint biztató a jövőre nézve. A tornát a sepsiszentgyörgyi Jövő nyerte, 2. Baróti Focisuli, 3. kézdivásárhelyi Labdarúgó Iskola, 4. Bodzafordulói Steaua Atletico. Legjobb kapus: Korodi Krisztián (Jövő) és Veress Tamás (Kézdi). Legtechnikásabb játékos: Szabó Ádám (Barót). A torna legjobb játékosa: Karácsonyi Gellért (Jövő). Legjobb védő: Fábián Gellért (Jövő) és Tímár Ákos (Kézdi). Az U9-es torna végeredménye: 1. Barót, 2. Labdarúgó Iskola, 3. Futsal Iskola.

 

Streetball, győztes csapatok: U10–U11-es korosztály, lányok: Biró Henrietta, Vargyasi Anita, Demkó Hanna, Kuron Muszka Zselyke, Marosi Nóra; fiúk: Lénárt Artúr, Veress Zalán, Szabó Lehel, Forró Márk. U13–U14, lányok: Kozman Kriszta, Tuchilus Kriszta, Bandi Fruzsina, Sós Johanna; fiúk: Csomor Máté, Finta Tamás, Csiki Botond.

 

Minimaraton Torjára

 

Huszonheten vállalkoztak rá, hogy vasárnap reggel megtegyék a Kézdivásárhely – Torja – Kézdivásárhely minimaraton 9,3 kilométeres távját, közülük a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila volt a leggyorsabb, mögötte a szintén megyeszékhelyi Imreh László ért célba, a nyíltversenyben harmadik pedig a magyarországi Ferenc Kata lett. A nyíltverseny további befutói (első tíz): 4. Bihari Szilárd, 5. Katona Csaba, 6. Becsek Mihály, 7. Papp Csaba, 8. Vulcunescu Tamás, 9. Jakab-Benke Hajnalka, 10. Kovács Norbert.

 

A minimaratont teljesítették a Gáll Lajos Futókör veterán atlétái is, Szabó Irén, Páll Erzsébet és Nagy Katalin nyíltversenyben a mezőny első felében végeztek, illetve korosztályuknak megfelelően dobogóra is léphettek. Az atléták reagálni kívántak a lapunkban márciusban megjelent, Totyogó atléták című, Botos László által írt sportjegyzetre, amelyben a szerző a veterán versenyekről értekezik. A sepsiszentgyörgyi futók kikérték maguknak, hangsúlyozva, hogy ők sosem totyognak, hanem előkelően szerepelnek a fiatalok között is, ráadásul keményen megdolgoztak minden egyes eredményükért. Ezt a cikkíró is aláírja, és tisztelettel gratulál elszántságukhoz, szívósságukhoz és kitartásukhoz!

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2016. május 10.