Megőrizte veretlenségét a Kézdivásárhelyi SE U16-os női kosárlabda együttese, miután vasárnap az országos pontvadászat 5. körében hazai környezetben 12 ponttal jobbnak bizonyult a Sepsi ISK-nál.

 

A háromszéki rangadó a Sepsi ISK erőteljes kezdésével indult, a sepsiszentgyörgyi lányok diktálták a ritmust az első negyedben, de a házigazdák Bartók Rita révén tudták tartani a lépést. A második negyedben eredményesebben támadott a KSE, aminek köszönhetően nagyszünetben már három ponttal vezetett. Fordulás után már hengereltek a kék-fehérek, a Sepsi ISK folyamatos hibáinak köszönhetően tetemes előnyt dolgoztak ki, emellett remekül védekeztek. Az utolsó játékrészt ledolgozhatatlannak tűnő hátrányból kezdte a szentgyörgyi csapat, amelynek voltak jó pillanatai a végére, de a hazaiak nem engedték ki kezükből a győzelmet. KSE – Sepsi ISK 68-56 (9-12, 22-16, 22-6, 15-22).

 

A KSE pontszerzői: Bartók R. 14 pont, Csurulya H. 20 (2×3), Kovács R. 11, Biszak B. 10 (1×3), Fejér A. 2, Incze H. 2, Bimbó E. 10; Edzők Ferencz Eduárd és Hobaj Levente.

 

A Sepsi ISK pontszerzői: Bitai Sz. 15, Holinka M. 13, Jankó E. 10, Kovács Kincső 9, Sándor B. 4, Márk E. 2, Bölöni N. 2, Kovács K. 1; edző: Nemes Áron.

 

– Körülbelül erre számítottam, ugyanaz történt, mint Désen, hátrányból sikerült fordítanunk. Nagyon bíztam a lányokban, tudtam, hogy képesek erre. Teljesült a célkitűzésünk, első helyen fejeztük be az odavágó-sorozatot, ma bebizonyosodott, hogy megérdemelten vezetjük csoportunkat – értékelt a meccs után Ferencz Eduárd Szabolcs edző, aki szerint kiválóan beilleszkedtek a csapatba a gyergyószentmiklósi és csíkszeredai játékosok, jó teljesítményt nyújtanak.

 

A csoport állása a visszavágók előtt: 1. KSE–ISK 8 pont/4 mérkőzés, 2. Dés 7, 3-5. Sepsi ISK, Gyulafehérvári ISK, Nagyszebeni ISK 5-5. A visszavágók november 16-án kezdődnek, amikor a KSE–ISK Gyulafehérvárt látja vendégül, míg a Sepsi ISK Désre utazik.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2014. november 10.