A Kézdivásárhelyi SE utánpótláscsapata, megismételve tavalyi bravúrját, újra a legjobbak között végzett az országos babykosárlabda-tornán. A Ferencz Szabolcs és Minescu Ioan által felkészített együttes ötödikként zárt a többnapos, korosztályos seregszemle női mezőnyében.

 

A Krajován zajlott döntő tornán a KSE lányai az F-csoportba nyertek besorolást, ahol könnyedén felülmúlták Gyulafehérvárt (40-1), Araddal viszont szoros ki-ki meccset vívtak (23-22), így elsőként léptek tovább. A legjobb 16 között 28-23-ra verték a Kolozsvári Heroest, 37-8-ra a szintén Kolozsvári For You-t, és 34-16 arányban alulmaradtak a későbbi ezüstérmes Bukaresti ISK-val szemben. A továbbiakban 37-18-ra kikaptak a későbbi bajnok Olimpia Bukaresttől, illetve 41-19-re nyertek a Bukaresti BC Slam és 40-20-ra a Galaci Phoenix-szel szemben. A torna végső rangsora: 1. Olimpia Bukarest, 2. Bukaresti 6-os számú ISK, 3. Temesvári Bega, 4. Aradi Sportprogramos Líceum, 5. KSE.

 

A Sepsiszentgyörgyöt képviselő Sepsi–SIC és a Sepsi ISK tapasztalatszerzés céljából utazott a versenyre, és egy-egy győzelemmel a 24. illetve a 25. helyen végeztek. A fiúk mezőnyében az ISK csapata peches módon, hosszabbítás után, Nemes Áron edző szerint játékvezetők „segítségével” esett ki a legjobb 32-ből. Ezután a fiúk sorra hozták a nehéz meccseket, és végül 5 győzelemmel és 3 vereséggel a 35. helyen zártak 79 résztvevő között.

 

Forrás: Székely Hírmondó


2014. június 30.