Az Őszi Sokadalom a város ünnepe, amelyet augusztus utolsó hétvégéjén szervezünk meg. 2012-ben új csapattal és új arculattal vágtunk bele a szervezésbe, azzal a céllal, hogy minél több új helyszínt és programot kínáljunk városunk lakóinak és a környező városokból és falvakból idelátogató vendegéknek. 

 

Ahogyan az a település nevében is szerepel, Kézdivásárhelyt már a középkorban vásárosok központjaként tartották nyilván, s a történelem folyamán a kezdeti Torja vására kisipari céhek, neves mesteremberek, kézművesek találkozóhelye lett. E piactérnek köszönhetően alakult ki egyedülálló, UNESCO-világörökségi kincsekhez méltó, udvarteres főtere is.

 

A város önkormányzata tehát mindenkori feladatának tesz eleget azzal, hogy időközönként megidézi a múltat, újra és újra megtöltve élettel az egykori piacteret. Kitűnő alkalom erre az aratási és a szüreti örömünnepek között, évente megszervezendő Őszi Sokadalom, az értékek szüreteként emlegetett városünnep.

 

A városnapok fő területe a kézműves kiállítás és vásár, hiszen Kézdivásárhely a céhek és a hagyományok települése. A főtéren e célból kényelmes sátrakat és kirakodó standokat biztosítunk a portékáikat értékesíteni kívánó vásárosoknak, népművészeknek, emellett pedig letisztult programsorozattal készülünk, amely minden korosztályt és minden társadalmi réteget a központi térre csalogat. Nagyszínpadi koncertekben is bővelkedünk, a repertoárt úgy állítjuk össze, hogy a fiatalok, a középkorosztály és az idősebbek is szívesen csápoljanak egy-egy koncerten.

 

Az Őszi Sokadalom utolsó kiadása 2022-ben volt. A városünnep azonban nem megszűnt, csak átalakult és átkerült egy korábbi dátumra. Információkért lásd: https://www.kezdi.ro/sokadalom/