Víztisztító állomás

Hatalmas munka végéhez érkeztünk Kézdivásárhelyen, amikor átadtuk az új ülepítőállomást. A szakértők szerint hasonló létesítmény nincs Romániában, de még Kelet-Európában is ritkaságnak számít. Három évvel ezelőtt nagy beruházás kezdődött el Kézdivásárhelyen, egy európai uniós projekt révén láttunk hozzá a víz- és csatornahálózat felújításához, illetve bővítéséhez. Lassan elérkezett az új létesítmények átadásának ideje, elsőként az új, közel 22 millió lejből megépült, modern ülepítőállomásnál ejtettünk szalagvágást.

Ojtoz utca

Az összetört betonutcát aszfaltozott utca váltotta fel.

A város Csernáton felőli kijárata

Az idő vasfoga igencsak megette a város kijáratát, az erősen hideg tél után pedig szinte járhatatlanná vált az út. A tavasz beköszöntével új aszfaltszőnyeget kapott, és az út két szélén vízelvezető sáncot is kellett kialakítani, valamint kiszorítani az ott rendszeresen parkoló teherszállító járműveket, amelyek teljesen összetörték az útburkolatot.

Kert utca

A Kert utcában csatornázási munkálatok folytak, a hajdanán földút most törtköves állapotban van.

Mozgáspark

Vélhetően a megye legszínvonalasabb, ultramodern mozgásparkja készült el Kézdivásárhelyen, ami óriási népszerűségnek örvend nemcsak a gyerekek, hanem az idős emberek körében is. A mozgáspark tipegőknek szánt játékokkal is rendelkezik. A szabadtéri edző- és mozgáspark létrejöttét a Rotary Klub mellett Kézdivásárhely polgármesteri hivatala, a Zarah Moden Kft., valamint Wilhelm Wegener, a céhes város díszpolgára, a kézdivásárhelyi Rotary Klub tiszteletbeli tagja támogatta.

Sinkovits stadion előtti parkoló

Sokat használt, ám meglehetősen szűk tér van a Sinkovits stadion bejárata előtt, ezért nagyon megérett az idő, hogy a parkolót rendezzük. A gödrös parkolót újraaszfaltozott, szakszerűen kifestett parkoló váltotta fel, így már civilizáltan parkolhatnak mind az ottlakók, mind a sportolók.

Oroszfalvi ravatalózó

Elkészült az oroszfalvi ravatalozó, ezáltal az oroszfalviak régi vágya teljesedhetett, hiszen mindeddig a templom épületét használták ravatalozásra. Kézdivásárhely önkormányzata és az oroszfalvi közösség képviselői közösen határoztak a ravatalozó felépítéséről, amelyet a Kovászna Megyei Tanácstól pályázat útján nyert 4.000 lejes támogatás és a falubeliek által időközben összegyűjtött adományok is elősegítettek.

IFET ipari park

Kézdivásárhely Önkormányzata két ipari park építésére nyert európai uniós pályázatot, a létesítmények a város gazdasági fellendülését is szolgálnák. A régi IFET területén épülő első ipari park alapterülete 7.28 hektár, amely rendelkezik négy termelési csarnokkal, amelyek közül egyik felújított és három újonnan épített.

Penny melletti járda és játszótér

A város Szentgyörgy felöli legszélső tömbházaiban lakó gyerekek örülhetnek az új játszótérnek, amit az első pillanattól boldogan vettek birtokba. Ahhoz, hogy a közlekedés is zavartalan legyen új járdára is szükség volt. A játszótér különlegessége, hogy a tipegők is jól elszórakoznak, számukra felszerelt játék is akad bőven. A felnőttek sakkozhatnak, amíg a gyerekek játszanak. A játszótér a New Fashion és Zarah Moden nadrággyárak hozzájárulásával épült, a területrendezést az önkormányzat munkatársai végezték.

Perkő utca

A víz- és csatornarendszer kiépítése után megalapozták és aszfaltburkolatot kapott az utca.

Határér utca

A Határér utcában teljes kockakövezés történt.