Utoljára 2012-ben látogatott Kézdivásárhelyre Berecz András, Kossuth-díjas mesemondó, akkor gyerekek százai csüngtek meséin és itták szavait. Ezúttal egy felnőtteknek szóló „mesével” érkezik a céhes városba, hogy a nagyoknak is örömet okozzon. A művész március 7-én, szombaton 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermébe hozza Angyalfütty című, mesékkel és dalokkal tűzdelt felnőtt előadását.

 

Berecz András azt írta magáról, hogy „életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem”. 

 

Az egyszerű, eszköz nélküli mulattatás, búfelejtés igénye talán az emberiséggel egyidős. Formája bármi lehet: népi mesemondás, örkényi napló vagy stand up comedy. A mesélő díszlet nélkül is tökéletesen érthető üzenetet közvetít, képzeletünket semmi sem gátolja vagy irányítja, a hatás csorbulatlan. Berecz András mindezt tudja.

 

A belépők értéke 15 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361 081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges.



2015. február 16.