Nemrég Kézdivásárhelyen járt dr. Ónodi Izabella, Kiskunfélegyháza város önkormányzatának képviselője, az ottani művelődési és szociális bizottság elnöke. A városunkból származó képviselőnő a két település között testvérvárosi kapcsolat létrehozását szorgalmazza, első lépésben intézményvezetőket keresett meg.

 

Dr. Ónodi Izabella elmondása szerint megkezdődtek a tárgyalások a város és a környékén levő turisztikai és kulturális intézményekkel, amelyek megalapozhatják egy értékközvetítő testvérvárosi kapcsolat kialakulását. Ennek érdekében felkereste Bokor Tibor polgármestert, Dimény Attilát, az Incze László Céhtörténeti Múzeum vezetőjét, D. Haszmann Orsolyát, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum muzeológusát, Vántsa Judit könyvtárigazgatót, valamint Bejan Andrást, a Nagy Mózes Líceum igazgatóját. A beszélgetések során mindannyian egyetértettek abban, hogy egy jól működő testvértelepülési kapcsolat alapját az intézmények közötti tartalmas együttműködés képezi.

 

„Ennek tükrében szeretnénk Kiskunfélegyháza kulturális és zenei büszkeségeit Háromszék Párizsában bemutatni, cserefellépé­se­ket, vándorkiállításokat, alkotótáborokat és cserediák-programokat szervezni. Az intézményvezetőkkel bizakodva tekintünk a kialakuló kiskun-háromszéki kapcsolatok elé” – fejtette ki dr. Ónodi Izabella.



2014. november 19.