Megújult erővel láttak munkához a Vigadó Művelődési Ház munkatársai az új évben, a februárban esedékes programokról, illetve a már leszerződtetett eseményekről érdeklődtünk Lung László Zsolt igazgatónál. A Vigadó 2014-2015-ös évadának második felében előtérbe kerülnek a diákszínjátszók, vendégül látnak egy nagysikerű musicalt is, de könyvbemutatóra, humorestekre és gyerekprogramokra is várják a nagyérdeműt.

 

A 2014/2015-ös évad második fele is hasonló szerkezettel fog működni, mint az előző, tehát az évad június végéig tart, az új évad az Őszi Sokadalommal veszi kezdetét. A Vigadóban igencsak mozgalmas napokra lehet számítani, hiszen már februárban is alig akad olyan nap, amikor nem történik semmi a kiállítótermekben illetve a nagyszínpadon. Február 10-én és 11-én a diákszínjátszók veszik át a terepet, kedden a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad kisszínészei játszanak Kézdivásárhelyen, szerdán a Macskakő Színjátszó Csoport újra bemutatja A kis herceg című darabot. Február 14-én, szombaton a Csíki Kamarazenekar vendégszerepel a Vigadóban, február 16-án, hétfőn új előadását mutatja be a Gruppen Hecc társulat. Február 18-án és 19-én a kicsiké a főszerep, ugyanis a Háromszék Táncegyüttes Az én mesém című gyerekelőadással látogat Kézdivásárhelyre. Február 20-án, pénteken a közönség kérésére visszatér a Hahota színtársulat, február 21-én pedig a Dirty Dancing című táncdarab lesz megtekinthető az András Lóránt marosvásárhelyi társulat előadásában. A nagysikerű filmből készült darab élethűen mutatja be a filmben látható pazar koreográfiákat, miközben követi a szerelmi történetet. Február 27-én, pénteken Dimény-Haszmann Árpád mutatja be új verseskötetét, Apatológia címmel, amelyet Fekete Vince író méltat. A hagyományhoz híven idén is a Vigadóban ünnepli négyéves születésnapját a KreaKids Stúdió.

 

Az év még tartogat tartalmas programokat a kultúrafogyasztók számára, márciusban ugyanis erdélyi turnéja keretében tér vissza Berecz András, híres mesemondó, aki ezúttal a felnőtteket szeretné szórakoztatni. A magyar forradalom tiszteletére gálaműsorral készül a Vigadó, amelyet március 15-én, vasárnap este mutatnak be. Április 10-én a Nagy Mózes Gimnázium ünnepli fennállásának 335 éves évfordulóját egy alkalomhoz illő műsorral, április 25-én pedig egy fantasztikus musicalt látnak vendégül, Barbara címmel. A Barbara című erdélyi rock-musicalt Somogyi Szilárd rendezte, az ő munkáját dicséri a tavaly Kézdin is bemutatott Viktória-operett, ahogyan a márciusban sorra kerülő Mária főhadnagy-operett is. A Barbara musical alkotói a marosvásárhelyi Nagy István és Szabó Előd, címszerepben látható a Megasztárból megismert fiatal tehetség, Patai Anna. A gyerekek a Gyerkőcnapokat ebben az évben is a Vigadó szervezésében élhetik át, ezt május 30. és 31-ére tervezik. Az évad június végén egy fesztivállal zárul, amelynek részleteiről később tájékoztatunk majd. Azt is kiemelném, hogy a fennebb felsorolt programok a biztos, leszerződött események, ezen kívül még számos tervünk szervezés alatt áll – számolt be Lung László Zsolt, az intézmény vezetője.



2015. február 4.