Írj karácsonyi dalt, és énekeld el nekünk – így hívják meg a Rockkarácsony szervezői – dr. Kelemen András és Demeter Elemér – az egyik legrangosabb, immár hagyományosnak tekinthető rendezvény résztvevőit Kézdivásárhelyre. Idén is nagy buli ígérkezik a For You Klubban, ahol december 18-án és 19-én bel- és külföldi együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt.

 

A helyszín továbbra is a For You Klub, ugyanis ekkora rendezvény lebonyolítását Kézdivásárhelyen csak ez az egység tudja megoldani, főleg a bukaresti Colectiv klubban történt szerencsétlenség tükrében. A szervezők idén is kétnapos rendezvényben gondolkodtak, mivel számos zenekar jelezte a részvételét. Pénteken Luppinger Attila (Sepsiszentgyörgy), a Kvitt Band (Kézdivásárhely), a Mustang Blue (Kézdivásárhely), a The Pinwheels (Marosvásárhely), a Heep Freedom (Budapest) és a My Hands in Chains (Marosvásárhely) lép színpadra.

 

A Kvitt Band és a Mustang Blue először vesz részt a Rockkarácsonyon, az utóbbi együttes épp a tavalyi rendezvényen, a Hobby Video Team által készített videofelvétel bemutatóján zenélt először, és más együttesekben is szereplő tagokból verbuválódott. Luppinger Attila úgymond „kakukktojás”: a serdülőkorú zenészben dr. Kelemen András látta meg a tehetséget, és szeretne hozzájárulni, hogy sikeres előadóvá cseperedjen. Ennek már volt előzménye, hiszen Bejan Norbert a Rockkarácsonyon szerzett tapasztalatok, illetve a szervező ismeretségi köre kapcsán jutott el Kelet-Európa egyik legrangosabb zenei fesztiváljára, a paksi Gastrobluesra, ahol számos híres zenésszel volt alkalma közös produkciót létrehozni.

 

A pénteki nap nagyágyúja Magyarország egyetlen Uriah Heep tribute-zenekara, Heep Freedom. Az ötösfogat lassan három éve koncertezik a fővárosi és vidéki klubokban, illetve a nagyobb fesztiválokon, sőt, idén már Erdélybe is eljutott. Koncertjeiken a kihagyhatatlan slágerek mellett az „anyabanda” által ritkábban játszott dalok is előkerülnek, nem csak a klasszikus korszakból szemezgetnek a srácok. A Heep Freedom örömmel tér vissza Kézdivásárhelyre a sikeres nyári motoros-találkozós fellépése után, és garantáltan a legjobb Uriah Heep-nótákat viszi színpadra. Szombaton is lesz, amiben tobzódni, hiszen az Inogsz, az Exit Rock Band, a Chrom és az Éli lép fel a rendezvény himnuszának tekinthető Ajándék (Piramis együttes) közös eléneklése előtt, majd a Background zárja a bulit. Amit jó tudni: dohányozni csak a koncertterem előterében és a baloldali kijárat melletti fűtött sátorban szabad, ahol tv-monitoron élő adásban látható, hallható a koncert. Az egynapos belépő ára 15 lej (5 lej értékű sörjegyet tartalmaz), míg a kétnapos 25 lejt kóstál, és két 5 lej értékű sörjegyet tartalmaz. A karzatra csak piros karszalaggal rendelkező személyek (zenekarok, szponzorok) mehetnek fel.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt



2015. december 16.