Kézdivásárhely önkormányzata ebben az évben is négy lovast indít a Székely Vágtán, az indulók közül kettő már rutinos versenyzőnek számít, kettejük pedig első alkalommal száll harcba a győzelemért. Lovaik mind jó teljesítményű patások, szeretik a versenyhelyzetet, több hónapja erre az eseményre készítik fel őket. Kézdivásárhely 2013-ban a második helyet hozta el a Székely Vágtán, ez biztosította a Nemzeti Vágtára való kijutást is, tavaly pedig a települést képviselő Bódi Albert és Narkó a negyedik helyen végeztek.

 

Kézdivásárhelyet Bódi Albert képviseli tavalyi pajtásával, Narkóval. Narkó talán már a tavalyi esemény óta készül, hogy újra futhasson a Székely Vágtán, lovasa több hónapja edz vele, hogy formában tartsa, idén dobogóra szeretnének állni, lehetőleg a legfelső fokára – véli Bódi Albert, aki minden évben a céhes város színeiben küzdött a galoppversenyen. Narkó egy hatéves magyar félvér ló, a vérében van a versenyzés.

 

Nyujtódot, csakúgy mint tavaly, Ugron Attila képviseli, aki szintén rutinos lovasnak számít a mezőnyben. Első években még Csernáton színeiben indult, az elmúlt évben viszont lakóhelyét, Nyujtódot képviselte a Székely Vágtán. Lova, Villám, a 11 éves szürke lipicai szintén jól ismeri a vágtaköröket, hiszen nem először futja le a távot.

 

Újoncnak számít a versenyben, de semmiképp nem kezdőnek, a Kézdioroszfalut képviselő Berde Lóránd, aki elmondása szerint egy éve erre a célra vásárolta Anci névre hallgató lovát. Több mint négy hónapja edz vele a Székely Vágtára, és mint mindenki, aki fejét adja egy ilyen megmérettetésre, azt szeretné, ha megnyernék a versenyt Ancival. Anci egyébként egy ötéves angol félvér kanca, s bár új lesz számára a Székely Vágta, tulajdonosa nagy reményeket fűz hozzá.

 

Negyedikként Részeg Mihály ül nyeregbe, ő Sárfalvát képviseli a lovasversenyen. Hóka nevű lova 10 éves, egy szürke shagya arab kanca, amelyet Bokor Botond biztosít számára.

 

Mind a négy lovast Kézdivásárhely önkormányzata nevezi be a versenyre, emellett a lovasok és a lovak felkészülését is támogatja. A Székely Vágtát július 11-12. között tartják az Óriáspince-tetőn, a tét a budapesti Nemzeti Vágtára való kijutás.



2015. július 7.