Október 21-én, szerdán 10 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében vehetünk részt a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Kányádi Sándor: Verstől versig hajt a csordás című maszkos játékán, a Vigadó Művelődési Ház és a kézdivásárhelyi Városi Színház közös szervezésében.

 

Kányádi Sándor versei gyermekkorának udvarhelyszéki légköréből merítkeznek, az akkori falusi környezetet idézik, ahol a székelyföldi népszokások hangsúlyosan megjelennek. A Cimborák Bábszínház előadása hasonlóképpen visszanyúl a hagyományokhoz, használja a néptánc és a népzene elemeit, maszkos játéka a felnagyított és eltúlzott farsangi alakoskodást idézi.

 

Az előadás sajátos látványvilágához és a megteremtett hangulatához szervesen kapcsolódnak Kányádi Sándor versei, amelyekben a metaforák különleges természetességgel nőnek ki a tárgyi világból, és térnek oda vissza. Verstől versig hajt a csordás, lépésről lépésre pengeti lelkünk húrjait, lehetőséget kínál, hogy visszataláljunk a gyermekkori tisztaságunkhoz, életörömünk forrásához, ahol érezzük, értjük és elfogadjuk a természet rendjét, és képessé válhatunk teljességként megélni életünket.

Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

 

Játsszák: Gulácsi Zsuzsanna, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos.

 

Koreográfus: Horváth Tas
Zene: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Ötletgazda: Demeter Ferenc
Művészeti tanácsadó:Nemes Levente
Szakmai tanácsadó: Dávid Péter
Maszkok: Zayzon Ádám
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Szilárd, Sala Szabolcs
Kivitelezők: Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Plakát: Kolumbán Hanna
Látványterv: Simó Enikő
Díszítő: Aulich Attila

 

A belépők ára: 5 lej. Elővételben kaphatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361 081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges.



2015. október 12.