Az adventi koszorú második gyertyáját gyújtották meg december 6-án, szombaton Kézdivásárhely főterén. Az ünnepségen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke lobbantotta lángra a második gyertyát, beszédében Kálnay Adéltól idézett. A gyertyagyújtáson a Cantus Kamarakórus, a Manócska és 3-as számú óvoda, valamint az Apor Péter Szakközépiskola diákjai működtek közre, a Turóczi Mózes iskola részéről pedig Jánosi Zsolt szavalt.

 

„Lehet-e jónak lenni egy rossz világban, sétálni télen kigombolt kabátban, szalonnát szúrni fagyos ágra, nem vadászni nyúlra fácánra, koldus kezébe kenyeret nyomni, csábítók között hűnek maradni, házad kapuját kitárni, hadd jöjjön hozzád akárki, kisgyerek könnyét letörölni, senkivel soha nem pörölni, dermedt verébért hajolni porka hóba, más baját sosem hozni szóba, békét, nyugalmat, szépséget akarni, adni, adni, mindig csak adni, tökéletesre lelni egy madár dalában. Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?” idézte Kálnay Adél Kérdés című versét Tamás Sándor tanácselnök. A megyei elöljáró azzal zárta adventi gondolatát, hogy merjünk jók lenni az év bármelyik napján, és ne csak az adventi készülődésben. A gyertyagyújtó ünnepségen T. Farkas Alajos, a kantai templom segédlelkésze köszöntötte az egybegyűl­teket, a katolikus igét ezúttal T. Papp Márton, imecsfalvi plébános mondta, a református egyház részéről Szentgyörgyi Zsombor lelkész szólt az ünneplőkhöz. A rövid műsorban a Manócska Napköziotthon és a 3-as számú óvoda csöppségei az Ég a gyertya című adventi éneket énekelték, majd Jánosi Zsolt, a Turóczi Mózes Általános Iskola  7. osztályos tanulója szavalt. A műsor Sillye Jenő Advent című énekével zárult, amit az Apor Péter Szakközépiskola diákjai adtak elő.

 

A harmadik gyertya gyújtása december 13-án, szombaton 18 órától lesz, amelyen közreműködik a szegedi Kis István kórus, a Vackor Napköziotthon, a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ és a Bod Péter Tanítóképző.



2014. december 8.