Az első közös adventi gyertyagyújtás alkalmával kapcsolják fel az ünnepi fényeket a céhes városban. Az ünnepváró programsorozat a november 28-i gyertyagyújtással veszi kezdetét, és december 26-án, szombaton az Ego Sum koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap helyitermék- és népművészeti karácsonyi vásár, koncertek és kulturális programok. A program még nem végleges.

 

Ünnepre hangoló programok

 

Kézdivásárhely önkormányzata, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a Barabás Zsombor Népművészeti Egyesület közös szervezésében állt össze az egyhónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, amelyen a város óvódásai, kisiskolásai és felső tagozatos diákjai működnek közre, valamint a városban működő kórusok. December 12-én ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár kap helyet a város főterén, amely idén a karácsonyi vásár jellegét a Vigadóba költözteti át, ugyanis oda szervezi háromnapos kiállítását és vásárát a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület. A népművészeti karácsonyi vásár megnyitója december 18-án, pénteken lesz, a vásár egészen december 20-ig tart.

 

Mikulásjárás Kézdivásárhelyen

 

A Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 4-én, pénteken a kézdivásárhelyi, nyujtódi, sárfalvi és oroszfalvi óvodások és kisiskolások kapnak ajándékot a Mikulástól, majd este 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás.

 

Koncertek és kulturális programok

 

Immár hagyománnyá vált, hogy az ünnepváró időszakban mind a Molnár Józsiás iskola, mind a Tanulók Klubja készül karácsonyi koncerttel, előbbi december 17-én, csütörtökön, utóbbi december 20-án, vasárnap hangol ünnepre. A koncertek sorát erősíti az Ego Sum és a Bagossy Brothers Company is, de nem marad el a RockKarácsony sem, amely idén is kétnapos lesz. A RockKarácsonyon fellépő pénteki zenekarok: Luppinger Attila, a Kvitt Band, a Mustang Blue, a The Pinwheels, a Heep Freedom és a My Hands In Chains. Szombati fellépők: az Inogsz, az Exit Rock Band, a Chrom, az Éli és a Background.

 

A programok nagyrésze ingyenes, de a részletes programban feltüntetik a jegyköteles előadásokat, koncerteket. A programsorozat még nem végleges, a teljes eseménysorozat hamarosan elérhető lesz a www.kezdi.ro honlapon.

 

A programok szervezője és támogatója: Kézdivásárhely polgármesteri hivatala, a Vigadó Művelődési Ház, a római katolikus és református egyházközségek, a RockKarácsony Egyesület és a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület.


2015. november 18.