Hazám, te mindenem! címmel vasárnap este a nemzeti ünnep előtt tisztelgő gálaműsort mutatott be a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház – Lung László Zsolt színész, intézményigazgató rendezésében.

 

A három évvel ezelőtt még újdonságnak számító gálaműsor immár az ünnep részévé vált, tavaly a Gábor Áron táncdráma bemutatója után magától értetődött a folytatás szükségszerűsége, hiszen Kézdivásárhely közönségében immár kialakult rá az igény. A műkedvelők és szakmabeliek által előadott irodalmi, zenés-táncos összeállításban Bokor Barnának, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színművészének és Buta Árpádnak, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia tenorjának fellépése szervesen kapcsolódott a Tamás Anna, Szabó Hedda, Bagoly Anabella, Szalló Erzsébet, Vida Tímea, Fábián Ágnes, Furus Ábel és Bartók Rebeka tanulók produkciójához.

 

Fellépett még a Cantus kamarakórus, a Sepsi kamarazenekar, utóbbi klasszikus zenéje összhangban volt a Kedves zenekar népzenéjével, amelyre a Perkő néptáncegyüttes és a Harmatfű néptánccsoport szemet-lelket gyönyörködtető táncait bemutatta.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Jancsó Katalin



2015. március 17.